Ένα μοναδικό θέαμα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε, σήμερα, αν στρέψουμε τα μάτια μας στον ουρανό, καθώς...λόγω ολικής έκλειψης η σελήνη θα ''χρωματιστεί'' κόκκινη! Το φαινόμενο,>>>

που θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 7.30 το απόγευμα, θα είναι ορατό από όλη τη χώρα, εφόσον, βέβαια, το επιτρέψει ο καιρός.


Πρόκειται για ένα από τα πιο όμορφα και σπάνια θεάματα που προσφέρει ο ουρανός, κατά τη διάρκεια του οποίου, ο φυσικός δορυφόρος της Γης υιοθετεί μια παράξενη κεραμιδί απόχρωση που τον κάνει να φαίνεται κόκκινος.


Η ολική έκλειψη Σελήνης συμβαίνει μόνο κατά τη διάρκεια της Πανσελήνου και μόνον όταν η Σελήνη τύχει να περάσει μέσα από τη σκιά που ρίχνει η Γη στο διάστημα. Για να διασχίσει ο δορυφόρος τη σκοτεινή αυτή περιοχή χρειάζεται δύο σχεδόν ώρες, αφού διανύσει 10.000 περίπου χιλιόμετρα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι, στις σεληνιακές εκλείψεις διακρίνει κανείς εύκολα το σχήμα της σκιάς της Γης πάνω στη Σελήνη, γεγονός που φανέρωσε στους αρχαίους έλληνες φιλοσόφους το σφαιρικό σχήμα του πλανήτη μας.