Kάθε χρόνο και χειρότερα. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να χαρακτηρίσει κανείς όσα προβλέπονται κάθε φορά με το φορολογικό νομοσχέδιο.>>>
Είμαστε ενδεχομένως η μοναδική χώρα στον κόσμο, που κάθε χρόνο σχεδόν, αλλάζει το φορολογικό της νομοσχέδιο. Αυτό βέβαια, εκτός του ότι προκαλεί σημαντικά προβλήματα στους φορολογούμενους και τις επιχειρήσεις, στην ουσία αποτελεί και την επιβεβαίωση όσων υποστηρίζουν ότι τα φορολογικά νομοσχέδια είναι καταδικασμένα να αποτυγχάνουν. Άλλωστε, όταν μία κυβέρνηση αναγκάζεται κάθε χρόνο να κάνει μικρές ή μεγαλύτερες παρεμβάσεις και τροποποιήσεις στο υπάρχον φορολογικό, στην ουσία «παραδέχεται» ότι το προηγούμενο απέτυχε.
Αυτή τη φορά, το υπουργείο Οικονομικών «βάζει στο παιχνίδι» και νέα αντικειμενικά κριτήρια, καταργώντας μάλιστα τη διαδικασία αυτοπεραίωσης, η οποία επίσης δεν απέδωσε στα ταμεία του δημοσίου τα αναμενόμενα ποσά.
Τώρα έβαλαν «στο μάτι» και την ακίνητη περιουσία. Να δούμε πως θα ξεμπλέξουμε με το «γρίφο για δυνατούς λύτες» που ετοιμάζει κάθε χρόνο το αρμόδιο υπουργείο.