Έναν στάβλο, έξω από τη Νέα Βύσσα Ορεστιάδας, κοντά στον ποταμό Έβρο, είχαν μετατρέψει σε… αποθήκη ναρκωτικών τα μέλη διεθνούς κυκλώματος διακίνησης ηρωίνης. >>>

 

Η αστυνομία βρήκε, χθες, εκεί, συσκευασίες με ηρωίνη βάρους άνω των 21 κιλών!

Συνελήφθησαν, για την υπόθεση αυτή, 40χρονος ημεδαπός κτηνοτρόφος, ένας 56χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Τουρκίας, καθώς και άλλοι δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Βουλγαρίας, ηλικίας 41 και 47 ετών, ο οποίοι ήταν μέλη της οργάνωσης. Οι έρευνες συνεχίζονται για τυχόν συμμετοχή και άλλων μελών στην οργάνωση.

Η αστυνομία είχε πληροφορίες για τη δράση του κυκλώματος. Παρακολούθησε τον Έλληνα και τον Τούρκο και τους εντόπισε να κρύβουν τα ναρκωτικά, που ήταν χωρισμένα σε σαράντα συσκευασίες, βάρους 21 κιλών και 183 γραμμαρίων, σε έναν σάκο. Τον σάκο έκρυψαν σε παλιό  ποιμνιοστάσιο.

Ένας αστυνομικός εμφανίστηκε ως αγοραστής. Κλείστηκε ραντεβού, στο οποίο εμφανίστηκαν ο Έλληνας με τον Τούρκο, αλλά και οι δυο Βούλγαροι, για να παραλάβουν τη δική τους ποσότητα ναρκωτικών, που θα προωθούσαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Οι αστυνομικοί τους συνέλαβαν και κατάσχεσαν την ηρωίνη, ένα αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν οι Βούλγαροι, μια πλαστική βάρκα την οποία χρησιμοποιούσε ο Τούρκος για να περάσει τα ναρκωτικά από τον ποταμό Έβρο και πέντε κινητά τηλέφωνα των δραστών.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα το πρωί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ορεστιάδας. Εναντίον τους ασκήθηκε δίωξη για εισαγωγή στην επικράτεια και εμπορία ναρκωτικών ουσιών σε βαθμό κακουργήματος, διευκόλυνση εισόδου και παραμονής παράνομου αλλοδαπού στη χώρα (αφορά τον Τούρκο υπήκοο) και καταπάτηση στρατιωτικής περιοχής (όπως θεωρείται η περιοχή γύρω από τα σύνορα στον ποταμό Έβρο).