Ωραία μηχανή είχαν στήσει υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών Ανατολικής Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με ιδιοκτήτες Σχολών Οδήγησης. Μοίραζαν διπλώματα οδήγησης σε όποιον είχε να πληρώσει και όχι σε όποιον γνώριζε να οδηγεί! >>>

 

Μάλιστα, σε κάποιες από τις, συνολικά, 86 περιπτώσεις για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία, οι εξεταζόμενοι υποψήφιοι οδηγοί ούτε… πάτησαν το πόδι τους (όχι στο πεντάλ, αλλά…) στο χώρο εξέτασης οδηγών!

Προηγήθηκε ανώνυμη καταγγελία στον εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο οποίος έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Προέκυψαν ευθύνες για τρεις υπαλλήλους (ο ένας έχει συνταξιοδοτηθεί) επτά ιδιοκτήτες σχολών, δύο υπαλλήλους σχολών, δυο συμβεβλημένους γιατρούς κι έναν… ιδιοκτήτη εστιατορίου! Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία από την Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, που αφορά σε υποθέσεις παράνομης έκδοσης αδειών ικανότητας οδηγών οχημάτων.

Η ανώνυμη καταγγελία, που δέχθηκε η Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος, ανέφερε ότι υποψήφιος, χωρίς να έχει εξετασθεί, πήρε… δίπλωμα. Έγινε έλεγχος στο φάκελο του και… βγήκε λαβράκι: Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος ενώ είχε καταχωρηθεί ως επιτυχών στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις, από τη διασταύρωση των στοιχείων με το αντίστοιχο αρχείο των εξετάσεων, προέκυψε ότι ουδέποτε είχε συμμετάσχει τόσο στη θεωρητική, όσο και στην πρακτική εξέταση.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδος προχώρησε σε έλεγχο διασταύρωσης των στοιχείων και των αποτελεσμάτων σε αρκετούς φακέλους του αρχείου υποψηφίων οδηγών της συγκεκριμένης Διεύθυνσης Συγκοινωνιών. Από τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, απουσίαζαν παντελώς από το αρχείο της Υπηρεσίας 102 φάκελοι, ενώ από τη διασταύρωση των ηλεκτρονικών στοιχείων των φακέλων αυτών με τα αποτελέσματα των σχετικών εξετάσεων, προέκυψε ότι σε 86 περιπτώσεις, οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι οδηγοί είχαν αποκτήσει παράνομα δίπλωμα οδήγησης, καθώς είτε δε συμμετείχαν, είτε είχαν απορριφθεί από τις θεωρητικές ή και πρακτικές εξετάσεις.

Η “ταρίφα” για να αποκτήσει κάποιος δίπλωμα χωρίς να εξετασθεί, κυμαίνονταν από 200 έως και… 3.300 ευρώ!!

Από το δικογραφικό υλικό που συλλέχθηκε και υποβλήθηκε χθες (30-10-2011) στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, προκύπτουν, κατά πρόσωπο και περίπτωση, ενδείξεις διάπραξης αδικημάτων, όπως η υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης, η πλαστογραφία, η απάτη, οι ψευδείς ιατρικές πιστοποιήσεις, καθώς και η ψευδής βεβαίωση και νόθευση από υπάλληλο που ασκεί δημόσια υπηρεσία. Ο ανακριτής θα ΄χει πολλή δουλειά…