Την πεποίθηση ότι ο προϋπολογισμός του 2012 στερείται αναπτυξιακής προοπτικής, εξέφρασε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΕΘ), Μιχάλης Ζορπίδης. >>>

Ενόψει της ψήφισης του προϋπολογισμού από την Βουλή, ο κ. Ζορπίδης τόνισε πως η εξοικονόμηση 2,57 δις ευρώ από την κατάργηση του αφορολόγητου ορίου και 5,5 δις ευρώ από το «κούρεμα» μισθών και συντάξεων, αποτελεί ουσιαστικά άλλο ένα βήμα για περαιτέρω ύφεση σε βάρος της πραγματικής οικονομίας και των επαγγελματιών.

«Ο προϋπολογισμός του 2012 είναι ένας προϋπολογισμός ύφεσης και ανεργίας. Ένας εικονικός προϋπολογισμός που εκφράζει το ιδεατό, όπως είναι η επίτευξη των στόχων του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και όχι την πραγματικότητα», δήλωσε με νόημα ο κ. Ζορπίδης ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για το γεγονός ότι 60.000 εμπορικές επιχειρήσεις αναμένεται να βάλουν «λουκέτο» το 2012, σύμφωνα με έκθεση της ΕΣΕΕ.

«Ακόμα και η επιδότηση του κράτους προς τον ΟΑΕΔ είναι μειωμένη φέτος κατά 328 εκατ. ευρώ, σε σχέση με πέρυσι. Η μόνη λύση είναι ο περιορισμός της σπατάλης στο δημόσιο, με παράλληλη μείωση της φορολογίας για τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας», υπογράμμισε ο κ. Ζορπίδης.