Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ, τεχνολογίες, όπως είναι τα νέα κινητά τηλέφωνα και οι παιχνιδομηχανές, ενέχουν τον κίνδυνο να προκαλέσουν προβλήματα υγείας στους χρήστες τους. Σ'αυτό το συμπέρασμα κατέληξε έρευνα, >>>

που παρουσιάστηκε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο για τις Ρευματικές παθήσεις, ύστερα από την παρακολούθηση 257 μαθητών, ηλικίας από 9 έως 15 ετών. Τα δεδομένα που συγκεντρώθηκαν, μετά από την παρατήρηση, καταλήγουν στο συμπέρασμα...ότι η έντονη χρήση των τεχνολογικών επιτευγμάτων μπορεί να προκαλέσει πόνους, αλλά και προβλήματα στις αρθρώσεις. 


Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μικρά παιδιά βιώνουν υψηλά επίπεδα πόνου μετά από μακράς διάρκειας χρήση παιχνιδομηχανών, αποδεικνύοντας πως το συνεχές ηλεκτρονικό παιχνίδι μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία των αρθρώσεων. Μάλιστα ο πόνος είναι εντονότερος, συγκριτικά με τα κινητά τηλέφωνα νέας γενιάς και ενισχύεται με τη μεγαλύτερη χρήση.


Τέλος, σε ότι αφορά στην αποστολή sms, στα κινητά τηλέφωνα, τα κορίτσια φαίνεται να επηρεάζονται περισσότερο από ότι τα αγόρια, καθώς οι μαθήτριες ανέφεραν διπλάσιο πόνο σε σχέση με τους συμμαθητές τους.