Χριστούγεννα δίχως μαγεία δεν γίνονται!

Ενα ιδιαίτερο βιεννέζικο «άρωμα» Χριστουγέννων θα αρχίσει απο νωρίς φέτος να παρασύρει τους θεατές στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σκορπίζοντας λίγο από την επερχόμενη μαγεία των εορτών που πλησιάζουν! Η φημισμένη και διεθνώς αναγνωρισμένη Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης (Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna) θα βρίσκεται στις 6 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης για μια και μοναδική παράσταση που θα την διακρίνει –όπως πάντα- ο καθαρός ήχος στην ερμηνεία της μουσικής, η άψογη εμφάνιση και η πολύ όμορφη και σχεδόν παραμυθένια σκηνική παρουσία.

Μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία που σημείωσαν οι περσινές της παραστάσεις στην Αθήνα, η διάσημη Ορχήστρα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη για να μεταφέρει με τη μουσική της, όλη τη γοητευτική εποχή της Αυτοκρατορικής Βιέννης αποδίδοντας γνωστές άριες αλλά και τα πιο δημοφιλή βαλς και πόλκες.

Με τη Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna θα εμφανισθούν η σοπράνο Patricia Nessy και ο βαρύτονος Sebastian Huppman σε γνωστές και αγαπημένες άριες, ενώ θα συμμετέχουν χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης με επικεφαλής τον πρώτο χορευτή του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala.

Από την έναρξη των κοντσέρτων στο Παλάτι Schoenbrunn, οι καθημερινές παραστάσεις της ορχηστρας παιζουν σημαντικό ρόλο στην πολιτιστική και μουσική ζωή της Βιέννης.

Εκτός από τις συναυλίες της στο φημισμένο αυτό χώρο, η Schloss Schoenbrunn Orchester Vienna κάνει πολλές διεθνείς περιοδείες, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με την μοναδική μουσική κληρονομιά της Αυστρίας, έτσι ώστε να μπορέσει και ο υπόλοιπος κόσμος να απολαύσει τους μεγάλους συνθέτες της εποχής εκείνης. Η αντίδραση του κοινού σε όλες αυτές τις συναυλίες είναι πάντα πολύ ενθουσιώδης.



ΤΡΙΤΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - Ώρα έναρξης:21.00

SCHLOSS SCHOENBRUNN ORCHESTER VIENNA

Ορχήστρα των Ανακτόρων Schoenbrunn της Βιέννης




Συμμετέχουν:

H σοπράνο Patricia Nessy - Ο βαρύτονος Sebastian Huppman

Ο πρώτος χορευτής του Μπαλέτου της Όπερας της Βιέννης Gregor Hatala

καθώς και χορευτικά ζευγάρια από το Μπαλέτο της Όπερας της Βιέννης.

Διευθυντής Ορχήστρας Guido Mancusi