Ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδρέου, που δεν ασχολήθηκε με το θέμα της προσφυγής των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, επέρριψε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη", Κ. Γκιουλέκας. >>>

 

“Με τις φιέστες, τα πανηγύρια, τα αγάλματα και τα ψευδεπίγραφα σύμβολα με τα οποία προσπαθούν οι σκοπιανοί να πείσουν για την δήθεν «μακεδονική» τους ταυτότητα το μόνο που καταφέρνουν είναι να γελοιοποιούνται”, δήλωσε ο κ. Γκιουλέκας. 

Όπως υπογράμμισε ο κ. Γκιουλέκας, που είναι και αναπληρωτής Τομεάρχης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, “κανείς δεν μπορεί ούτε να ξαναγράψει την ιστορία ούτε να παραγράψει τα εθνικά μας δίκαια”.

Ο κ. Γκιουλέκας δήλωσε βαθύτατα λυπημένος από την απόφαση της Χάγης. Υπογράμμισε πως η απόφαση αφορά αποκλειστικά στην άρνηση της Ελλάδας, όπως εκφράστηκε από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, να αποδεχθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ όσο διαρκεί η εκκρεμότητα της ονομασίας του γειτονικού κράτους. “Η απόφαση δεν επεκτείνεται με κανένα τρόπο στο θέμα της επίλυσης της ονομασίας των Σκοπίων ή στα ζητήματα του σκοπιανού ψευδοαλυτρωτισμού”, επεσήμανε.

Επέρριψε, τέλος, ευθύνες στην κυβέρνηση Παπανδέου, “η οποία δεν ασχολήθηκε καθόλου με το θέμα, αν και κρούαμε επανειλημμένως τον κώδωνα του κινδύνου. Με φοβικά και ενδοτικά σύνδρομα δεν μπορεί να ασκείται η ελληνική εξωτερική πολιτική. Η ιστορική αλήθεια και η εθνική μας αξιοπρέπεια είναι αδιαπραγμάτευτες”, κατέληξε ο κ. Γκιουλέκας.