Kοντά στους ανήμπορους και ασθενείς συμπολίτες μας στέκεται ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη, χαρίζοντάς τους ζεστασιά και βοήθεια ενόψει των Χριστουγέννων. >>>Η δημοτική αρχή δείχνοντας ευαισθησία απέναντι στους συνανθρώπους μας, που είναι οικονομικά και κοινωνικά αδύναμοι, δηλώνει παρούσα και δίπλα τους, με μια σειρά πρωτοβουλιών που σκοπό έχουν να προσφέρουν λίγο πριν τα Χριστούγεννα χαμόγελο, αισιοδοξία και χαρά σε μικρούς και μεγάλους.
O δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη θα ενισχύσει κάθε συνδημότη μας που αποδεδειγμένα χρήζει βοήθειας ενόψει των Χριστουγέννων.
Επίσης η δημοτική αρχή ήρθε σε επαφή με αρκετές από τις ενορίες του δήμου μας, έτσι ώστε να υπάρξει η απαραίτητη βοήθεια προς τους άπορους συνδημότες μας, όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.
Ακόμη στο καθιερωμένο ετήσιο φιλανθρωπικό παζάρι των «Πρότυπων Εκπαιδευτηρίων», που έγινε την Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου, το σχολείο αλλά και οι γονείς των μαθητών έδειξαν έμπρακτα την ευαισθησία τους, συγκεντρώνοντας ρούχα, ξηρά τροφή και παιχνίδια των παιδιών του σχολείου για τους συνδημότες μας που τα έχουν ανάγκη. Τα πακέτα φιλανθρωπίας με τη βοήθεια των γονιών των μαθητών ετοιμάστηκαν και παραδόθηκαν την Τρίτη στην Αντιδημαρχεία Παιδείας και Κοινωνικής Πολιτικής, όπου τα παρέλαβε η αντιδήμαρχος Ελένη Γιαννούδη και θα δωριστούν σε παιδιά ευπαθών ομάδων ομάδων του δήμου μας.
Τέλος αντίστοιχη φιλανθρωπική πρωτοβουλία έλαβε και το Αμερικάνικο Κολέγιο, το οποίο συγκέντρωσε ξηρά τροφή για τις ευπαθείς ομάδες του δήμου μας.
«Η χαρά των Χριστουγέννων δεν πρέπει φέτος να λείπει από κανένα σπίτι. Και σε αυτήν την προσπάθεια ο δήμος μας δίνει τη μάχη, έτσι ώστε να στηρίξουμε το ‘’καλάθι της νοικοκυράς’’ ιδιαίτερα σε αυτές τις οικογένειες που δοκιμάζονται σήμερα λόγω της οικονομικής κρίσης. Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλες τις εταιρίες, που δείχνοντας κοινωνική ευθύνη ενίσχυσαν αυτήν την προσπάθεια, αλλά και όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα του δήμου μας, που βοήθησαν στον αγώνα αυτό», σημειώνει σε μήνυμα του ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.