Εκλογές, αν όχι στις 19 Φεβρουαρίου, τότε στις αρχές Μαρτίου, προτείνει ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασ. Παπαγεωργόπουλος. Με ανακοίνωσή του, υποστηρίζει ότι “θα πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί η δυνατότητα στον Λαό να εκφρασθεί. Το δυνατό συντομότερο”! >>>

 

Ο κ. Παπαγεωργόπουλος κάνει λόγο για “παρεμβάσεις του «ξένου παράγοντα» στην πολιτική σκηνή της Ελλάδος”, που, το τελευταίο χρονικό διάστημα “έχουν πολλαπλασιασθεί”, όπως η “έντονη μέχρι παρεξηγήσεως πίεση στην Ν.Δ. για συμμετοχή της στην Κυβέρνηση”.

Παραδέχεται πως “η συμβολική συμμετοχή της Ν.Δ. στην Κυβέρνηση και η στήριξη του κ.Παπαδήμου, ήταν μια ενέργεια πατριωτική” αλλά υπογραμμίζει πως η συμμετοχή αυτή είχε μια απαραίτητη προϋπόθεση: “Ότι ο Λαός δεν θα έμπαινε στην γωνία, ότι οι δημοκρατικές διαδικασίες δεν θα έμπαιναν στον γύψο, ότι σύντομα θα έπαιρνε τέλος το σημερινό κωμικοτραγικό θέαμα να μαλώνει ο ένας Υπουργός με τον άλλο για τις αρμοδιότητες τους, να προσπαθεί ο καθένας να περάσει την προσωπική του πολιτική και εν τέλει η μεγάλη πλειοψηφία των μελών της Κυβέρνησης να μη ενδιαφέρεται για το μέλλον του τόπου αλλά για τα μέλλον του κόμματος τους το οποίο βρίσκεται σε κρίση”.

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι τις τελευταίες ημέρες ο «ξένος παράγοντας» αρχίζει “να καλλιεργεί το σενάριο της μετάθεσης της ημερομηνίας των εκλογών εις το απώτερο μέλλον και τα εδώ φερέφωνα τους να ομιλούν για παράταση της θητείας της Κυβέρνησης Παπαδήμου έως ότου επιλυθούν τα προβλήματα του τόπου. Ουσιαστικά δηλαδή μέχρι το τέλος της θητείας της Κυβέρνησης Παπανδρέου”!

Σύμφωνα με τον κ. Παπαγεωργόπουλο κάτι τέτιοι θα λήταν “ευθεία προσβολή του Ελληνικού Λαού” και “πορεία προς το πλήρες αδιέξοδο”, διότι “όταν περιορίζεις την λειτουργία της Δημοκρατίας, τότε αργά ή γρήγορα αυτό το πληρώνεις”.