Χωρίς ιδιαίτερα αποτελέσματα, όπως ομολόγησε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κύλησε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Λ. Παπαδήμου, με τον Γιάννη Μπουτάρη. >>>

 

“Δεν έθεσα αιτήματα. Απλά τον ενημέρωσα”, παραδέχτηκε ο κ. Μπουτάρης σε δηλώσεις του στην TV100.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε ενημερωτικό χαρακτήρα και διήρκεσε περίπου μία ώρα, ο Γιάννης Μπουτάρης, συνοδευόμενος από τον Αντιδήμαρχο Ανάπτυξης και Οικονομικών Πόρων Χασδάι Καπόν, ενημέρωσε τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες εξορθολογισμού των οικονομικών του Δήμου Θεσσαλονίκης, την έμφαση που δίδεται στην Κοινωνική Πολιτική αλλά και τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες με επίκεντρο την προσέλκυση επισκεπτών.

Η συζήτηση κινήθηκε σε θέματα ενδιαφέροντος της Θεσσαλονίκης, όπως η ΔΕΘ και το Λιμάνι της πόλης, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, όπως η μητροπολιτική διοίκηση της Θεσσαλονίκης.

Ο Γιάννης Μπουτάρης, ως Α΄ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) μετέφερε στον Πρωθυπουργό το αίτημα της ΚΕΔΕ για συνάντηση μαζί του.

Ζήτησε, επίσης, την αρωγή της πολιτείας στις εκδηλώσεις που πρόκειται να οργανωθούν για την επέτειο του ‘12.

Όταν ο κ. Μπουτάρης ρωτήθηκε για την ανταπόκριση του κ. Παπαδήμου, είπε πως “πλέον το κλίμα είναι σκοτεινό” κι άφησε να εννοηθεί ότι τα οικονομικά προβλήματα της χώρας “μπλοκάρουν” κάθε επιθυμία της κυβέρνησης – Παπαδήμου να προσφέρει λύσεις στα θέματα της Θεσσαλονίκης.