Τον συνάντησα στην Θεσσαλονίκη, απο οπου και η
 φωτογραφία μετά το τέλος της συνένμτευξης.
 Μέλος της μεγάλης Βραζιλίας του 1982, που συντάραξε τον ποδοσφαιρικό κόσμο. Μαέστρος και βιρτουόζος, φυσικός ηγέτης μιας εθνικής που εμεινε στην ιστορια και λατρεύτηκε οσο ελάχιστες. Ο Σόκρατες, εφυγε απο την ζωή σε ηλικία 57 ετών. Ειχα την τύχη να ΤΟΝ ΣΥΝΑΝΤΉΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΠΑΡΩ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ. Ηταν παιδικό μου ειδωλο. Ο Θεός ας αναπαύσει την ψυχή του. Το ποδόσφαιρο δεν θα τον ξεχάσει ποτέ..

Στο νοσοκομείο "Άλμπερτ Αϊνστάιν" του Σάο Πάουλο, άφησε την τελευταία του πνοή ο πρώην άσος της Βραζιλίας Σόκρατες. Ο 57χρονος Σόκρατες είχε εισηχθεί στο νοσοκομείο λόγω εντερικής μόλυνσης που προήλθε από τροφική δηλητηρίαση.  Το ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου αναφέρει ότι ο Σόκρατες έχασε την ζωή του στις 4:30 τα ξημερώματα (ώρα Βραζιλίας) από σηψαιμικό σοκ.
 Ο άλλοτε σταρ της Κορίνθιανς ανέπνεε με μηχανική υποστήριξη και υποβάλλονταν σε αιμοκάθαρση. Ο Σόκρατες ποτέ δεν αρνήθηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το αλκοόλ, εξαιτίας του οποίου παρουσίασε κύρωση του ήπατος. Τον περασμένο Αύγουστο είχε νοσηλευτεί με αιμορραγία στομάχου. Ο γιατρός είχε 60 συμμετοχές με την εθνική Βραζιλίας και 22 γκολ στο ενεργητικό του. Αξιολογήθηκε ως ένας από καλύτερους μέσους στην ιστορία του ποδοσφαίρου. Ξεκίνησε την καριέρα του στην Μποταφόγκο (1974-78) και μετέπειτα αγωνίστηκε στην Κορίνθιανς (1978-84).