Με την παρουσία αστυνομίας άνοιξε χθες ο βρεφονηπιακός σταθμός του δήμου Νεάπολης-Συκεών επί τη οδού Επταπυργίου! Ομάδα συνδικαλιστών και δημοτικών συμβούλων, επιχείρησε να >>>

εισέλθει στις εγκαταστάσεις του, καθώς διαφωνούν με τη λειτουργία υπό τους όρους του δημάρχου, Σίμου Δανιηλίδη!

Οι συνδικαλιστές αντιδρούν στην απόφαση της διοίκησης του δήμου Νεάπολης-Συκεών να λειτουργήσουν οι βρεφικοί και παιδικοί σταθμοί τις εργάσιμες ημέρες της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Μάλιστα, ο αποκλεισμός της μονάδας αυτής, έθεσε αρχικά σε κίνδυνο τη διατροφή των υπολοίπων εκατοντάδων παιδιών στους άλλους παιδικούς σταθμούς του δήμου, αφού σε αυτόν βρίσκεται το κεντρικό μαγειρείο. Τελικά, το πρόβλημα ξεπεράστηκε.

Χθες, στο συγκεκριμένο σταθμό, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Δημήτρη Απατσίδη, «φιλοξενήθηκαν 10 βρέφη και 10 παιδιά, ενώ εργάστηκαν 14 νηπιαγωγοί και βρεφονηπιοκόμοι. Επίσης, απασχολήθηκαν κανονικά και οι 5 εργαζόμενοι στο κεντρικό μαγειρείο. Συνολικά στους δημοτικούς σταθμούς φιλοξενήθηκαν χθες, 455 βρέφη και παιδάκια, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός την Τρίτη, ήταν 360.

Τις επόμενες ημέρες οι σταθμοί και στις τέσσερις Δημοτικές Ενότητες Συκεών, Νεάπολης, Αγίου Παύλου και Πεύκων θα λειτουργήσουν με το σύνηθες πρόγραμμα και με το κανονικό ωράριο (6.30 πμ-4.30 μμ) τις ημέρες: Σήμερα, Πέμπτη 29, αλλά και Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011, Δευτέρα 2, Τρίτη 3, Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012.