«Ο δήμος δεν είναι υπουργείο Εξωτερικών»! Την απάντηση αυτή έδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, όταν κλήθηκε από τη μείζονα αντιπολίτευση να πάρει θέση το δημοτικό συμβούλιο στο θέμα της επικείμενης απόφασης του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης. >>>

 

Να θυμίσουμε ότι τα Σκόπια έχουν προσφύγει κατά της χώρας μας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και η απόφαση αναμένεται τη Δευτέρα.

Στις εξελίξεις στο σκοπιανό αναφέρθηκε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη” και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Γκιουλέκας. Κατήγγειλε την ανιστόρητη τακτική των Σκοπίων και την αλυτρωτική τους στάση, η οποία οδηγεί σε γελοιότητες όπως η ανέγερση γιγάντιων αγαλμάτων και μετονομασίες κτιρίων. 

Ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε δημόσια τοποθέτηση του δήμου για το θέμα, κάτι, όμως, που δεν έγινε. Ο κ. Μπουτάρης τόνισε ο δήμος ακολουθεί την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης και δε θα είναι κόντρα.

«Η απόφαση της κυβέρνησης είναι για σύνθετη ονομασία, πρέπει να προχωρούμε με προσεχτικά βήματα» σημείωσε.

Προσπάθησε, πάντως, να ισορροπήσει, κάνοντας λόγο για σφετερισμό της ιστορίας από την πλευρά των Σκοπιανών, σπεύδοντας να προσθέσει: «Πληρώνουμε τα λάθη του παρελθόντος».