Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η επιχείρηση εξάρθρωσης σπείρας εγκληματιών που είχαν διαπράξει ληστείες τραπεζών σε διάφορες περιοχές της χώρας και ήταν γνωστοί με την επωνυμία οι ληστές με τις βαριοπούλες, επειδή έσπαναν τις προθήκες των τραπεζών, για να παρακάμψουν τις πόρτες ασφαλείας και προχωρούσαν στη ληστεία.







Οι ληστές μεταξύ άλλων ευθύνονται για την αιματηρή ληστεία τράπεζας στα Φάρσαλα όπου έγινε ανταλλαγή πυροβολισμών και είχε τραυματιστεί και αστυνομικός.
Εχουν συλληφθεί, τρία άτομα ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση ενώ από τις έρευνες που σε σπίτια στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη βρέθηκαν τρία καλάσνικοφ, δύο ούζι, άλλος οπλισμός καθώς και πυρομαχικά.
Οι τρεις συλληφθέντες που είναι κάτοικοι Θεσσαλονίκης, Κατερίνης και Αθηνών είχαν καταφέρει να αποκομίσουν λεία περίπου 300.000 ευρώ
Η δράση των ληστών άρχισε τον Ιούλιο όταν εισέβαλαν σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στα Φάρσαλα. Έσπασαν τη βιτρίνα της τράπεζας, και άρπαξαν από τα ταμεία όσα χρήματα βρήκαν. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς που επέβαιναν σε περιπολικό. Τότε δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός. Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο Λάρισας για χειρουργική επέμβαση.
Τον Οκτώβριο του 2010, οι δράστες «χτύπησαν» στο Αιγίνιο της Πιερίας σε δύο τράπεζες με το ίδιο σύστημα. Και ενώ συνέχιζαν τη δράση τους οι αστυνομικοί κατάφεραν να βρεθούν στα ίχνη τους.

Προηγούμενο θέμα: http://www.salonicanews.com/2011/12/blog-post_834.html