«Δεν άργησα να πάρω μέτρα. Ήθελα να πάρω μέτρα που δεν θα θίξουν τον μισθωτό και τον χαμηλοσυνταξιούχο. Όμως, οι αγορές αντέδρασαν γρήγορα» τόνισε σήμερα από το βήμα της βουλής ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό. >>>
«Εάν κάποιος άργησε, δεν ήμασταν εμείς», δήλωσε επίσης αναφερόμενος στις ευθύνες της ΝΔ που, όπως είπε, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση. 
«Είμαι ο πρώτος που ζητώ διαφάνεια», σημείωσε, προσθέτοντας πως το μήνυμα του προς τους Ευρωπαίους ηγέτες είναι πως τα αυστηρότερα μέτρα δεν θα λύσουν το πρόβλημα από μόνα τους. 
Ο κ. Παπανδρέου αφού έκανε μια μικρή ιστορική αναδρομή για την πορεία της κρίσης στην ευρωζώνη τα τελευταία δύο χρόνια, επέρριψε ευθύνες σε Ευρωπαίους ηγέτες και στη «συντηρητική Ευρώπη». «Σήμερα η κατάσταση στην ευρωζώνη αποτελεί αποτυχία των συντηρητικών δυνάμεων. Απέτυχε η συντηρητική Ευρώπη. Κατηγόρησε λαούς αντί να αντιμετωπίσει ασθένειες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. 
«Εμείς κάναμε ένα μεγάλο άθλο και πρέπει ο κάθε Έλληνας να είναι περήφανος για αυτό», τόνισε ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας:«Ήταν τιμή μου να υπηρετήσω την πατρίδα στην ύψιστη θέση του πρωθυπουργού, τη στιγμή της μεγαλύτερης ανάγκης της».