Ακόμη δεν το πιστεύουν οι κάτοικοι της Τούμπας, ότι κάποιοι έκαψαν τη φάτνη των Χριστουγέννων, που είχε στηθεί στην αλάνα, έξω από το γήπεδο του ΠΑΟΚ… >>>

 

Τα εφετινά Χριστούγεννα στη Θεσσαλονίκη σημαδεύτηκαν από ένα πλωτό “δένδρο” που βούλιαξε και μια φάτνη που τυλίχθηκε στις φλόγες… Κάποιοι μιλούν για γρουσουζιά κι άλλοι, για ανευθυνότητα.

Τη φάτνη πυρπόλησαν άγνωστοι που βρήκαν αυτόν τον τρόπο για να δολοφονήσουν το πνεύμα των Χριστουγέννων και να πληγώσουν αθώες παιδικές ψυχές. Μάλιστα, λόγω γιορτών, τα καμένα ομοιώματα του Χριστού, των ζώων της φάτνης και των τριών Μάγων, παρέμεναν επί ώρες, με αποτέλεσμα να είναι πολλά τα παιδιά που είδαν το θέαμα…

Η φάτνη που για χρόνια κοσμούσε την περίοδο των Χριστουγέννων την πλατεία Αριστοτέλους, εφέτος, με πρωτοβουλία της διοίκησης του δήμου, είχε μεταφερθεί στην Αλάνα της Τούμπας, για να ανοίξει ο χώρος στο κέντρο της πόλης να στηθούν κάποια παιχνίδια λούνα παρκ. Εκεί, στην Αλάνα, ξημερώματα δεύτερης μέρας Χριστουγέννων, άγνωστοι την πυρπόλησαν καταστρέφοντας την ολοσχερώς.

Στο σημείο έσπευσε όχημα της πυροσβεστικής μετά από κλήση των περίοικων, ωστόσο ήταν πλέον πολύ αργά αφού στη θέση της φάτνης υπήρχαν μόνο... στάχτες.

Να σημειωθεί ότι κάποιες άλλες χρονιές, αυτοαποκαλούμενοι αντιεξουσιαστές συνήθιζαν να κλέβουν το ομοίωμα του μικρού Χριστού. Μάλιστα, πριν δυο χρόνια, είχαν αφήσει στη θέση του μια… φορητή τηλεόραση.