«Η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει κανένα μνημόνιο που συνεπάγεται νέα επαχθή μέτρα για τον ελληνικό λαό». Αυτό δήλωσε κατηγορηματικά, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη”, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, αναφερόμενος στην κυβέρνηση Παπαδήμου. >>>

 

Τις δηλώσεις έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash. Υποστήριξε ότι «η ΝΔ παραμένει σταθερή στις δεσμεύσεις της. Στηρίζουμε την μεταβατική κυβέρνηση Παπαδήμου μόνο σε ό,τι αφορά την εξασφάλιση της έκτης δόσης και της νέας δανειακής σύμβασης.  Αυτή η κυβέρνηση δεν μπορεί να διαπραγματευτεί τίποτε άλλο γιατί της λείπει το πιο βασικό: Η λαϊκή εντολή, η λαϊκή νομιμοποίηση. Διαφωνούμε με τις οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων και με την υπερφορολόγηση…» είπε ο βουλευτής.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, ο Κ. Γκιουλέκας τόνισε πως πρέπει η χώρα να οδηγηθεί άμεσα σε εκλογές.

«Πρέπει να πάμε άμεσα σε εκλογές. Μόνον μία κυβέρνηση με νωπή λαϊκή εντολή μπορεί να διαπραγματευτεί τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν στην οικονομία μας. Η χώρα πρέπει να βγει άμεσα από την ύφεση και να οδηγηθεί στην ανάκαμψη. Μόνο έτσι έχουμε ελπίδα να βγούμε από την κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.