Μεταξύ 12% - 40% κυμαίνεται η πτώση του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων τη φετινή γιορταστική περίοδο και σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή στη Θεσσαλονίκη. Αυτό ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, Κώστας Χαντζαρίδης. >>>

 

Όπως ανέφερε, μετά τις 12 Δεκεμβρίου, όταν εφαρμόστηκε το γιορταστικό ωράριο, η αγορά πήρε μια «ανάσα» σε σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο και το πρώτο δεκαήμερο του τρέχοντος μήνα. Ωστόσο, για το σύνολο της γιορταστικής περιόδου, ο κ. Χαντζαρίδης εκτιμά ότι θα κινηθεί σε χειρότερα επίπεδα σε σχέση με πέρσι.

«Είδαμε τις τελευταίες μέρες χαμογελαστούς καταναλωτές και καταστηματάρχες με καλύτερη διάθεση, όμως εκτιμώ ότι κατά προσέγγιση η πτώση του τζίρου θα κινηθεί μεταξύ 12% - 40% τη φετινή γιορταστική περίοδο και σε σχέση με πέρσι. Δε μας αρκεί το ότι κινήθηκαν η Τσιμισκή και η Αγίας Σοφίας, όταν η Βασιλίσσης Ολγας μαραζώνει, οι Συκιές πέθαναν και η Νεάπολη δεν υπάρχει εμπορικά», δήλωσε στον «Αγγελιοφόρο» ο κ. Χαντζαρίδης.

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξέφρασε ακόμη τη δυσοίωνη εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος του 2012 θα κλείσουν άλλες 68.000 εμπορικές επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη χώρα, δηλαδή περισσότερες από όσες ανέστειλαν τη λειτουργία τους τα τελευταία τρία χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία του εμπορικού κόσμου, το διάστημα 2009 - 2011 έκλεισαν στη χώρα περίπου 60.000 εμπορικές επιχειρήσεις και έμειναν χωρίς δουλειά 180.000 άτομα.