Ακούγεται απίστευτο, είναι, όμως, πέρα για πέρα αληθινό. Μεταξύ των απόρων που δέχονται, καθημερινά, συσσίτιο από τις κοινωνικές δομές του δήμου Καλαμαριάς, είναι και πρώην επιχειρηματίες! >>>

 

Οι άνθρωποι αυτοί έχουν χάσει τα πάντα λόγω οικονομικής κρίσης. Μόλις πέρσι είχαν την επιχείρησή τους, που τους έδινε ένα άνετο εισόδημα για τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Σήμερα, είναι αναγκασμένοι να περιμένουν στην ουρά του συσσιτίου, αφού ούτε ένα πιάτο φαγητό δεν μπορούν να εξασφαλίσουν για τις οικογένειές τους…

Έτσι δικαιολογείται το ότι, από πέρσι ως φέτος, η αύξηση όσων παίρνουν φαγητό από τα συσσίτια του δήμου Καλαμαριάς, είναι της τάξης του 30%. Συνολικά σιτίζονται 70 άτομα, ενώ άλλα 20 παίρνουν φαγητό στο σπίτι, χάρη στο πρόγραμμα (που με τόσο… ζήλο η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει) “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η Κυριακή Μπαλατσή Φοροπούλου, αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής του δήμου Καλαμαριάς, εξαίρει τη συμμετοχή εθελοντών στη δράση αυτή: “Τα συσσίτια γίνονται χάρη στη συμμετοχή 40 με 50 εθελοντριών. Αν και πρέπει να σημειώσω ότι υπάρχουν και κάποιοι άνδρες εθελοντές”, λέει. Και προσθέτει ότι, “άλλα 70 άτομα εξυπηρετούνται, σε τακτά χρονικά διαστήματα από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου”.

Όπως εξηγεί, όποιος ενδιαφέρεται να ενταχθεί στα δημοτικά συσσίτια, πρέπει να απευθυνθεί στο δήμο και να συνταχθεί γι αυτόν και την οικογένειά του κοινωνική έκθεση, από Κοινωνική Λειτουργό –κάτι που γίνεται αυθημερόν.