Το Δίκτυο Βιολογικών Προϊόντων και τα μέλη του, επισκέφθηκαν το 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποίησαν ενημέρωση για τα οφέλη και την προστιθέμενη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων. Οι μαθητές που συμμετείχαν στην ενημέρωση είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν βιολογικά προϊόντα, προσφορά του βιοκαλλιεργητή και μέλους του Δικτύου κου. Φώτη Μπουκινά. >>>
Στα πλαίσια της ενημέρωσης, εκπρόσωπος του Δικτύου, παρουσίασε το Δίκτυο, τις δράσεις του και τα βιολογικά προϊόντα. Η κα Μαρία Ράππου από τον Οργανισμό Ελέγχου και Πιστοποίησης ΔΗΩ –μέλος του ΔΒΠ- ανέλύσε θέματα σχετικά με την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, ενώ ο κ. Κωνσταντίνος Παπαδόπουλος, Γενικός Διευθυντής της ΒΙΟΑΓΡΟΣ Α.Ε. -μέλος του ΔΒΠ- μίλησε για θέματα που αφορούν στους τρόπους παραγωγής των βιολογικών προϊόντων. Στην ενημέρωση συμμετείχε και η κα Μαρία Λυμπεριάδου, Τεχνολόγος Διατροφής-Διαιτολόγος, Καθηγήτρια. 
Η παραπάνω δράση του Δικτύου πραγματοποιείται στα πλαίσια ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού -ενεργού και δυνητικού- για τα πλεονεκτήματα και τη διατροφική αξία των βιολογικών προϊόντων. 
Είναι σημαντικό να γίνει αντιληπτό από τους μελλοντικούς καταναλωτές ότι η σωστή και ισορροπημένη διατροφή με ασφαλή προϊόντα παίζει σημαντικό ρόλο τόσο στην υγεία, όσο και στην προστασία του περιβάλλοντος. Καταναλώνοντας βιολογικά προϊόντα, τα παιδιά μπορούν να αποκτήσουν μια διαφορετική φιλοσοφία ζωής, ενώ παράλληλα μαθαίνουν να καταναλώνουν με περιβαλλοντική συνείδηση, καθώς τα βιολογικά προϊόντα συμβάλλουν ενεργά στην προστασία του περιβάλλοντος. Το Δίκτυο στο παρελθόν έχει αποστείλει υπομνήματα και έχει πραγματοποιήσει συναντήσεις με αρμόδιους φορείς με σκοπό την ένταξη των βιολογικών προϊόντων στα κυλικεία των σχολείων.