Σε χαράδρα βάθους δέκα μέτρων κατέληξαν, με το αυτοκίνητό τους, δύο Σκοπιανοί διαρρήκτες, μετά από καταδίωξη αστυνομικών! Ο ένας από αυτούς συνελήφθη, ενώ αναζητείται ο δεύτερος. >>>

 

Ο ένας από τους δράστες συνελήφθη, χθες (02-12-2011) το μεσημέρι, στη Γουμένισσα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Γουμένισσας και του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Πολυκάστρου, 22χρονος Σκοπιανός. Κατηγορείται ότι, με ομοεθνή του, ηλικίας 31 ετών, που αναζητείται, ενέχονται σε διαρρήξεις οχημάτων και καφενείων, τις οποίες διέπραξαν το τελευταίο μήνα.

Χθες οι αστυνομικοί εντόπισαν Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν οι δύο αλλοδαποί και επιχείρησαν να το ελέγξουν. Ο οδηγός του ανέπτυξε ταχύτητα και ακολούθησε καταδίωξη. Το όχημα τελικά εντοπίστηκε σε χαράδρα βάθους δέκα μέτρων και συνελήφθη ο 22χρονος.

Μέσα στο Ι.Χ. βρέθηκαν και κατασχέθηκαν διάφορα διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα, ένα φυσίγγιο και άλλα αντικείμενα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, κατά τον τελευταίο μήνα, οι ανωτέρω διέπραξαν τις παρακάτω κλοπές και διαρρήξεις οχημάτων και καταστημάτων:

  • έκλεψαν έξι Ι.Χ. επιβατηγά αυτοκίνητα, εκ των οποίων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους τα τέσσερα από αυτά,

  • έσπασαν παρμπρίζ σε 12 Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ σε δύο δύο από αυτά έκλεψαν χρηματικά ποσά, δύο κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα που βρήκαν σε αυτά,

  • διέρρηξαν δύο καφενεία κι άρπαξαν τρόφιμα, ένα κινητό τηλέφωνο και χρηματικό ποσό.

Ο συλληφθείς με τη σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κιλκίς.

Τη προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Γουμένισσας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συνεργού του.