«Ο δείκτης πολιτισμού μίας κοινωνίας βρίσκεται τόσο ψηλά όσο εξασφαλίζονται για όλα τα μέλη της ίσες ευκαιρίες. Αυτό το μήνυμα στέλνει η δημοτική παράταξη «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» μέσα από την εκδήλωση που διοργανώνει με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία. >>>
Η ουσία είναι οι συνάνθρωποί μας με αναπηρία να αποκτήσουν προσβασιμότητα όχι μόνο στα κτίρια και τις ράμπες αλλά στη ζωή. Με ισότητα και σεβασμό απέναντι στη διαφορετικότητα, ας είμαστε όλοι, όσο το δυνατόν περισσότερο, στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Στην πράξη και όχι στα λόγια» ανέφερε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ομάδα Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» και βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, κατά τον χαιρετισμό του στην εκδήλωση που πραγματοποίησε η δημοτική παράταξη με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία, το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011, στο φουαγιέ του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Στην εκδήλωση τιμήθηκαν για την προσφορά τους η κ. Ευτυχία Νανάκου, σύλλογοι γονέων ΑμεΑ και η ομάδα μπάσκετ που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους αγώνες Special Olympics με την εθελόντρια προπονήτριά της κ. Χρυσάνθη Στεφανίδου. Ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή ήταν όταν μέλη της «Ομάδας Δημιουργίας για τη Θεσσαλονίκη» με προβλήματα αναπηρίας μοιράστηκαν με το κοινό την προσωπική τους εμπειρία καταθέτοντας προβληματισμούς και σκέψεις από τη δική τους πλευρά. Η εκδήλωση έκλεισε με επίδειξη ρυθμικής γυμναστικής από κορίτσια του Συλλόγου Συνδρόμου Down.