Συλλογική προσπάθεια κατά της ακρίβειας και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, λόγω της οικονομικής κρίσης, ξεκινούν δήμοι της περιοχής της Θεσσαλονίκης.  >>>Σχετική πρωτοβουλία ανέλαβε ο δήμος Κορδελιού - Ευόσμου ενώ επιστολή έστειλε ο δήμαρχος Στάθης Λαφαζανίδης στον πρωθυπουργό με αίτημα την αντιστοίχηση μισθών και τιμών και τη μείωση των τιμών στα είδη διατροφής και στα τιμολόγια των ΔΕΚΟ.
Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη στο δήμο Θεσσαλονίκης, προκειμένου να προσδιοριστεί η μορφή και το περιεχόμενο της συλλογικής αυτής προσπάθειας των δήμων της περιοχής.
Τα παραπάνω αποφασίστηκαν σε σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο δήμος Κορδελιού Ευόσμου και πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή εκπροσώπων του δήμου Θεσσαλονίκης, της Μητρόπολης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως, του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών και της Οργάνωσης «Γιατροί του Κόσμου».
«Όπως διαπιστώθηκε, αυτή τη στιγμή οι τιμές προϊόντων και υπηρεσιών αυξάνονται ενώ μειώνονται οι μισθοί, γεγονός που ανατρέπει τους νόμους της αγοράς που προβλέπουν μειώσεις τιμών λόγω μείωσης της ζήτησης των προϊόντων» αναφέρει ο πρόεδρος του Κέντρου Προστασίας Καταναλωτών, Νίκος Τσεμπερλίδης. Αυτό, σύμφωνα με τον ίδιο, «σημαίνει ότι λειτουργούν καρτέλ στην αγορά που πωλούν τα προϊόντα σε μεγαλύτερες τιμές από ό,τι σε άλλες χώρες».
«Οι καταναλωτές αφενός πρέπει να εκπαιδευτούν να στρέφονται σε προϊόντα με καλύτερες τιμές ενώ η πολιτεία αφετέρου θα πρέπει να αποκαλύψει ποιοι είναι εκείνοι που πωλούν ακριβότερα τα προϊόντα τους. Σε κάθε περίπτωση απαιτείται συλλογική δράση από την πλευρά των καταναλωτών και από την πλευρά της αυτοδιοίκησης» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσεμπερλίδης.