Υπέρ της εκλογής νέου προέδρου στο ΠΑΣΟΚ πριν από τις βουλευτικές εκλογές, τάχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Υποστήριξε ότι ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να εκπροσωπεί την παράταξη, καθώς, όπως είπε, έχουν >>>
διαρραγεί οι σχέσεις εμπιστοσύνης με το λαό και τους ξένους.
«Αν ο ηγέτης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τα ουσιώδη τότε πρέπει να αποχωρεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.
Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποστήριξε ότι αμέσως μετά τις γιορτές πρέπει να ανοίξουν οι διαδικασίες για την εκλογή νέας ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ, και το κόμμα να πάει στις εκλογές με μια νέα ηγεσία και μια νέα πολιτική πρόταση.
Εκανε μάλιστα λόγο για μεθοδεύσεις και σκόπιμες καθυστερήσεις. «Αν δεν το ανοίξουν αυτοί που πρέπει να το ανοίξουν τότε θα το ανοίξουμε εμείς», επισήμανε.
Χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για τη διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι οδήγησε σε αδιέξοδα, σε «φτώχεια, πρωτοφανή ύφεση, εθνική ταπείνωση και διάλυση του κρατικού μηχανισμού».
Όπως είπε, αυτός που έχει τη μεγαλύτερη ευθύνη είναι ο ηγέτης της παράταξης, ωστόσο τόνισε ότι κανείς δεν είναι άμοιρος ευθυνών. «Ημασταν ιδεολογικά γυμνοί και πολιτικά απροετοίμαστοι», παρατήρησε.
Σημειώνεται ότι ο κ. Χρυσοχοΐδης έχει εκφράσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος υπό προϋποθέσεις για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.