Τα παράπονα στον… υπουργό, στέλνει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Κόντρα στη λαϊκή ρήση, πρότεινε στους 8μηνίτες συμβασιούχους που χάνουν τη δουλειά τους, να διαμαρτυρηθούν στο αρμόδιο υπουργείο. >>>

 

Χθες, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου, τέθηκε επί τάπητος για ακόμη μια φορά, το θέμα των 8μηνιτών συμβασιούχων στην Καθαριότητα οι οποίοι δεν μπορούν να απορροφηθούν στο τομέα. Όπως υπογράμμισαν, όμως, οι εργαζόμενοι, ο δήμος θα προσλάβει αντί αυτών εργαζομένους με δίμηνες συμβάσεις!

Ο Γιάννης Μπούλακας, εκπρόσωπος των 8μηνιτών συμβασιούχων μιλώντας από το βήμα του ΔΣ είπε πως ζουν το θέατρο του παραλόγου. «Προσλαμβάνετε δίμηνους για να καλύψετε τις ανάγκες που δημιουργούνται από τη δικιά μας αποχώρηση», διερωτήθηκε και πρόσθεσε πως βάσει προεδρικού διατάγματος τα όσα λέει η διοίκηση δεν ισχύουν. «Θέλουμε να αποσυρθεί η πρόταση για την προκήρυξη διμήνων», επισήμανε.

Ο κ. Μπουτάρης, είπε απευθυνόμενος στους εργαζομένους: «Είστε τρελοί; Εμείς δε θέλουμε να σας προσλάβουμε; Δεν υπάρχει δυνατότητα να επαναπροσληφθείτε. Πηγαίνετε πέστα τα στο υπουργείο αυτά».

Η αντιπολίτευση, εμφανίστηκε αντίθετη σ’ αυτό το σενάριο και καταφέρθηκε με έντονο τρόπο εναντίον της διοίκησης. «Καθαριότητα με ανθρώπους μιας χρήσεως δε γίνεται», ήταν το μήνυμα που έστειλαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Σ.Ζαριανόπουλος, επικεφαλής της παράταξης “Λαϊκή Συμμαχία” και ο Τρ.Μηταφίδης, επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη, Ανοικτή Πόλη”. «Αφού σας κάνουν τη ζωή κόλαση, κάντε και τη δικιά τους ζωή κόλαση. Αντιδράστε τώρα», είπε ο κ. Ζαριανόπουλος απευθυνόμενος στους εργαζομένους.