Τα μαρτύρια του Σίσυφου περνάνε οι φορολογούμενοι! Λες και δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, στριμώχνονται στις ουρές για… έναν κλειδάριθμο! >>>

 

Χωρίς λόγο και αιτία, το υπουργείο Οικονομικών αποφάσισε να αλλάξει τους κλειδάριθμους όσων χρησιμοποιούν το Ίντερνετ για τις συναλλαγές τους με την Εφορία (δηλαδή… όλους, αφού, πλέον, η κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων θα γίνεται ηλεκτρονικά). Μοιράζει, έτσι, νέα password σε όλους, είτε έχουν χρησιμοποιήσει το λογαριασμό, είτε όχι!

Μάλιστα, οι φοροτεχνικοί, επειδή γνωρίζουν καλά τι ταλαιπωρία τους περιμένει, στέλνουν τους πελάτες τους να αλλάξουν οι ίδιοι τους κλειδάριθμους.

Κι ενώ, υποτίθεται ότι οι κλειδάριθμοι αλλάζονται σε οποιαδήποτε ΔΟΥ, μικρολάθη στο μητρώο στέλνουν τους φορολογούμενους από τη μία ΔΟΥ στην άλλη! Οι ουρές είναι ατέλειωτες και μπορούν να συγκριθούν μόνον με αυτές στη ΔΕΗ για την καταβολή της Εισφοράς Τέλους Ακινήτων!

Την καταγγελία… τουιτάρισε συνάδελφος και χρειάστηκε μόλις δυο – τρία τηλέφωνα σε φοροτεχνικούς και υπαλλήλους των ΔΟΥ για να την τσεκάρουμε και να πάρουμε μερικές πληροφορίες επιπλέον. Μας μένει μόνον μια φωτογραφία για να… δέσει το θέμα. Με την πρώτη ευκαιρία θα επανέλθουμε.

Η απορία μας, πάντως, παραμένει: Ποιος ήταν ο λόγος που αναγκάζει τόσους φορολογούμενους να στοιβαχθούν στις εφορίες για να αλλάξουν ένα password το οποίο γνωρίζουν μόνον οι ίδιοι, ή οι φοροτεχνικοί τους; Και αφού το υπουργείο Οικονομικών θέλει να εφαρμόσει την ηλεκτρονική εξυπηρέτηση για ποιο λόγο δεν μοιράζει κλειδάριθμους μέσω Ίντερνετ; Ή δεν έφθασε, ακόμη, το world wide web στο μεγάλο χωριό;