Σειρά εξορμήσεων Καθαριότητας σε δημόσιους χώρους με τη συνδρομή ενεργών πολιτών και οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών και σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες εγκαινιάζει η Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας από αυτήν την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου με την εξόρμηση στο Ρέμα Παυσανία στην περιοχή Κρυονερίου Τούμπας. >>>
Μαθητές από τα σχολεία της περιοχής, Πρόσκοποι και μέλη των Συλλόγων Ιμβρίων, κατοίκων Τούμπας «οι άνω και κάτω» και «Οι φίλοι του δάσους», δίνουν ραντεβού στις 10 το πρωί, στο εκκλησάκι του Αη Γιώργη στο Κρυονέρι, με στόχο να συμβάλλουν στον καθαρισμό του Ρέματος και των γύρω χώρων έως την οδό Μεγακλέους. Στους εθελοντές θα παρασχεθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός καθαριότητας από τις υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας που θα συντονίσουν την όλη προσπάθεια. 
Η εξόρμηση εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδιασμού ειδικών δράσεων για την ευαισθητοποίηση των πολιτών και την Καθαριότητα στην πόλη που πραγματοποίησε η Αντιδημαρχία Καθαριότητας σε συνεργασία με τις Δημοτικές Κοινότητες, έπειτα από την την καταγραφή των αναγκών και των προτεραιοτήτων κάθε περιοχής. 
«Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Αντιδημαρχία, στο πλαίσιο της περιβαλλοντικής πολιτικής και της ευαισθητοποίησης σε θέματα καθαριότητας και ανακύκλωσης, πέραν της καθημερινής προσπάθειας για τη βελτίωση των προσφερόμενων υπηρεσιών έχει θέσει ως προτεραιότητα την υλοποίηση και στήριξη ενεργειών που στοχεύουν στην συμμετοχή και συνεργασία όλων των δημοτών. Στηρίζουμε και επικροτούμε προσπάθειες που έχουν σκοπό την αφύπνιση της περιβαλλοντικής ευαισθησίας των δημοτών σε θέματα καθαριότητας και προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και ανάδειξης του αισθήματος κοινωνικής ευθύνης, καθιστώντας σαφές ότι η καθαριότητα, η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας», δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας Θανάσης Παππάς, εκφράζοντας τις ευχαριστίες του προς τους εθελοντές που ήδη δήλωσαν συμμετοχή και καλώντας όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. 
Οι επεμβάσεις και οι εξορμήσεις καθαρισμών θα συνεχιστούν από την Αντιδημαρχία Ανακύκλωσης και Καθαριότητας σε συνεργασία με τις Δημοτικές κοινότητες σε ένα πρόγραμμα για το επόμενο τρίμηνο.