Σήμερα στις 16:00 λήγει η προθεσμία εκτέλεσης του εντάλματος σύλληψης του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ. Την ίδια ώρα,ο πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, επισείει την προσοχή κριτών και κατακριτών. >>>

 

Ο πρόεδρος της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Χαράλαμπος Αθανασίου αναφέρει σε σημερινή γραπτή του δήλωση ότι «πρέπει να είναι προσεκτικοί όσοι εκφέρουν γνώμη», καθώς, συμπληρώνει, δεν έχουν γνώση της δικογραφίας.

Κρατά, πάντως, αποστάσεις από την απόφαση προφυλάκισης που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η κράτηση πρέπει να διατάσσεται ως εξαιρετικό μέτρο με μεγάλη προσοχή και φειδώ.

Ο ηγούμενος Εφραίμ, λόγω προβλημάτων υγείας δεν έχει οδηγηθεί στη φυλακή, αλλά φρουρείται κλινήρης στο κελί του. Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καρυών Κωνσταντίνος Δοκουσλής, που τον εξέτασε χθες, εκτίμησε ότι εκτός απροόπτου θα μπορεί να μετακινηθεί σε δύο με τρεις μέρες.

Στις 16.00 θα ανακοινωθεί και η ιατρική γνωμάτευση, από την οποία θα κριθεί αν η μεταγωγή του ηγούμενου στις φυλακές θα πάρει νέα αναβολή.

Εν τω μεταξύ, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση αναμένεται να λάβει επίσημη θέση για το ζήτημα η ιερά επιστασία του Αγίου Όρους.