Στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) οδηγήθηκε την Τρίτη το βράδυ ο ηγούμενος Εφραίμ, μετά την Εισαγγελία Εφετών, όπου παρουσιάσθηκε ενώπιον του εισαγγελέα. >>>


Έξω από το Εφετείο συγκεντρώθηκαν πιστοί για να του συμπαρασταθούν, καθώς μέσω διαδικτυακών χριστιανικών σελίδων καλούνται «όσοι αγαπούν τον γέροντα» να βρίσκονται εκεί.
Ο Εφραίμ οδηγήθηκε στο Εφετείο για την εκτέλεση του εντάλματος προσωρινής κράτησης ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ, όπου θα διανυκτερεύσει.
Το πρωί της Τετάρτης αναμένεται να οδηγηθεί στις φυλακές.
Οι συνήγοροί του αναμένουν την καθαρογραφή της απόφασης για την προφυλάκισή του κι αμέσως μετά θα υποβάλουν αίτημα στην ανακρίτρια να παραμείνει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αντί να κρατηθεί προσωρινά. «Αδίκως οδηγούμαι στη φυλακή» φέρεται να είπε ο ηγούμενος Εφραίμ σε μοναχούς που τον συνάντησαν, σύμφωνα με πληροφορίες του www.agioritikovima.gr.
Ο ηγούμενος μπήκε στη Γενική Ασφάλεια Αττικής από την οδό Μηλέων, κατέβηκε στο δεύτερο υπόγειο και από εκεί στον έβδομο όροφο, όπου και θα παραμείνει στο κρατητήριο. Αύριο θα οδηγηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην έκτη πτέρυγα όπου είναι κρατούμενοι για χρέη προς το Δημόσιο.
Να σημειωθεί ότι στη συγκειμένη πτέρυγα κρατούνταν εκεί παλαιότερα και ο πατήρ Γιοσάκης.

 


από το www.skai.gr