Σήμερα, στις 4 μ.μ., θα γίνει τελικά η συνάντηση του γενικού διευθυντή της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (εφημερίδα Αγγελιοφόρος, τυπογραφείο Φίλιππος) Τάσου Κυριακίδη με το δ.σ. της Ένωσης Συντακτών. >>>
Το προσκλητήριο της διοίκησης της εφημερίδας (Μπακατσέλος, Ψυχάρης, Μπόμπολας) στην ΕΣΗΕΜ-Θ για "διάλογο" έχει τη μορφή ανοιχτού εκβιασμού προς τους εργαζομένους: θα απολυθούν 55 άνθρωποι εκτός αν προκύψει "ισοδύναμο οικονομικό αποτέλεσμα". 
Η "ισοδυναμία" συνίσταται στην αποδοχή επιπλέον μείωσης έως και 35% στα ατομικά συμφωνητικά που υπέγραψε την άνοιξη το προσωπικό με ευθύνη της ΕΣΗΕΜ-Θ. Αλλά τα ατομικά συμφωνητικά και οι μειώσεις άνοιξαν διάπλατα το δρόμο στις απολύσεις. Πριν από έναν ακριβώς χρόνο, στην Εκδοτική Βορείου Ελλάδος εργαζόταν 315 άνθρωποι, ενώ μέχρι σήμερα έχουν απομείνει 270 εργαζόμενοι. Μέσα σε διάστημα οκτώ μηνών περίπου 30 απολύθηκαν και άλλοι 15 ωθήθηκαν στην εθελούσια έξοδο.
Από την προηγούμενη Παρασκευή, όταν ανακοινώθηκε με email η πρόθεση της εταιρίας να αναστείλει την ημερήσια έκδοση, μέχρι και σήμερα, ο διευθυντής της εφημερίδας Νούλης Χατζηδημητρίου έχει επιδοθεί σε πρωτοφανείς αλχημείες. Προκειμένου να εμφανίσει ως ρεαλιστικό το σχέδιο σύμφωνα με το οποίο από τους 55 υπό απόλυση οι 32 θα είναι δημοσιογράφοι εντάσσει στους τελευταίους τους κλητήρες, τη γραμματεία και όσους εργάζονται στην επεξεργασία φωτογραφιών με το επιχείρημα ότι πρόκειται για συνοδευτικές στη σύνταξη ειδικότητες. 
Έτσι ανεβάζει τον αριθμό των δημοσιογράφων σε 71. Ο διευθυντής του "Αγγελιοφόρου" -και παλαιότερα της "Μακεδονίας"- πάντοτε έβρισκε πρωτότυπους τρόπους να δικαιολογεί τις πράξεις του και τη θέση του, αλλά στο σημείο αυτό ξεπερνά τον εαυτό του. Οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα γνωρίζουν ότι τα μέλη της Ένωσης Συντακτών που εργάζονται στον «Αγγελιοφόρο» δεν είναι περισσότερα από 45. Ο αριθμός 55 συμπληρώνεται με 17 διοικητικούς υπαλλήλους και έξι τεχνικούς που εργάζονται στην εφημερίδα κι όχι στο τυπογραφείο.
Και μια λεπτομέρεια: Οι άμαθοι στις καθυστερήσεις πληρωμής εργαζόμενοι του "Αγγελιοφόρου" -σε αντίθεση με τους πολύπειρους στον τομέα αυτό συναδέλφους τους στη "Μακεδονία"- δεν πληρώθηκαν χτες, Δευτέρα, την εξόφληση Νοεμβρίου.
Η συνάντηση της διοίκησης του "Αγγελιοφόρου" με την ΕΣΗΕΜΘ ορίστηκε για σήμερα το απόγευμα στα γραφεία της εφημερίδας, αλλά το αποτέλεσμά της θα καθοριστεί σε μεγάλο βαθμό από την έκβαση των προγραμματισμένων συνομιλιών στην Αθήνα της ΕΣΗΕΑ με τους εκδότες για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας.
Στη χθεσινή πρώτη συνάντηση με την ΕΣΗΕΑ, οι ιδιοκτήτες εφημερίδων εμφανίστηκαν με φαραωνικές διαθέσεις ζητώντας μειώσεις μισθών 20% και απελευθέρωση απολύσεων.