Στο πένθος έχει βυθιστεί η οικογένεια Γαρδικιώτη που έχασε το βλαστάρι της με τον πιο βάναυσο και αποτρόπαιο τρόπο. >>>

Το σπίτι τους στο Περιβόλι της Κέρκυρας είναι άδειο Φέτος τα Χριστούγεννα η κόρη τους δεν ήταν μαζί τους.
Ο πόνος είναι αβάσταχτος και ένα μεγάλο γιατί τους τυραννά; Γιατί να βασανιστεί έτσι το κορίτσι τους και να οδηγηθεί στον θάνατο τόσο νέα; Γιατί της συνέβη κάτι τόσο άσχημο αφού ήταν ένα καλό και αγαπητό παιδί.
Μπροστά από την φωτογραφία της στο σπίτι της στο νησί καίει ένα κερί. 
«Ακόμη δεν γνωρίζω πως πέθανε το παιδί μου. περιμένω να μάθω γιατί και πως πέθανε», λέει με δάκρυα στα μάτια ο πατέρας της, Γιώργος και προσθέτει «Ξέρεις τι είναι να γεννάς ένα παιδί, να το βλέπεις να μεγαλώνει, να το σπουδάζεις και κάποια στιγμή να στο φέρνουν έτσι όπως μας έφεραν την Ανδριάνα μας». 
«Ήταν ένα έξυπνο και δραστήριο παιδί, ευγενικό και απονήρευτο» λέει η μητέρα της αδικοχαμένης Αντριάνας η οποία ακόμα δεν έχει ξεπεράσει το σοκ του θανάτου.«Θα ερχόταν η Αντριάνα μου με την βαλίτσα της θα άκουγα από έξω τα ροδάκια, μετά θα έμπαινε μέσα. Θα με αγκάλιαζε και θα μου έλεγε “μανούλα ήρθα”». 
Η Ανδριάνα αγαπούσε πολύ την θάλασσα και την ζωή. Ήταν ένα ήρεμο κορίτσι, πάντα πρόθυμη να βοηθήσει τον άλλο και περιτριγυρισμένη από φίλους και συγγενείς. Δύο μέρες πριν την άγρια δολοφονία η χαροκαμένη μάνα είχε μιλήσει με την κόρη της. 
«Από τότε είχα να μιλήσω μαζί της. Κάτι μέσα μου μού έλεγε να την πάρω και την Παρασκευή το βράδυ, να ακούσω τη φωνή της και να σιγουρευτώ πως είναι καλά. Δεν την πήρα, όμως, για να μην την ενοχλήσω σε περίπτωση που κοιμόταν», λέει η μητέρα της Μαρία. 
Οι δικοί της δεν μπορούν να δεχθούν ότι ο σύντροφό της σκότωσε το παιδί τους και νιώθουν ενοχές που δεν τον είχαν γνωρίσει γιατί έτσι ίσως είχαν καταφέρει να την σώσουν από τον εφιάλτη. 
«Δεν τον είχαμε δει ποτέ και δεν τον ξέραμε. Μια φορά μόνο είχαμε μιλήσει στο τηλέφωνο και μου είχε πει ότι θα ερχόταν το καλοκαίρι στην Κέρκυρα και να τον φιλοξενούσα. Του είχα πει "ναι, έλα". Πoύ να καταλάβω από τη φωνή στο τηλέφωνο ότι αυτός ο δολοφόνος θα μου έπαιρνε το παιδάκι μου», λέει απαρηγόρητη η μητέρα της 21χρονης. 
Τραγική ειρωνεία... Η μητέρα της της έλεγε να μην βγαίνει έξω μόνη της κι εκείνη της απαντούσε «Εδώ είναι Καστοριά μαμά. Αυτά δεν συμβαίνουν εδώ αλλά στην Αθήνα».