Συνάντηση με το δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έχει, αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος. Στη συνέχεια, ο κ. Παπαδήμος θα συναντηθεί με τον >>>

πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Βασίλη Ράπανο και το διευθύνοντα σύμβουλο Απόστολο Ταμβακάκη.

Η συνάντηση θα γίνει στις 15.00 πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.     

Κι ενώ για τη συνάντηση με τον κ. Μπουτάρη δεν έγινε γνωστό το περιεχόμενό της, στο επίκεντρο της συνάντησης με τους Ράπανο και Ταμβακάκη αναμένεται να βρεθούν οι εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα.

Η Εθνική Τράπεζα προχωρά σε ενίσχυση της κεφαλαιακής της βάσης, κάνοντας χρήση του νόμου 3723/2008, αντλώντας κεφάλαια από το Δημόσιο και εκδίδοντας προνομιούχες μετοχές.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική θα βάλει στο ταμείο της 1 δισ. ευρώ, με το αιτιολογικό ότι στην πρώτη διαδικασία κατανομής των κεφαλαίων είχε χρησιμοποιήσει λιγότερα κεφάλαια από αυτά που της αναλογούσαν.

Ανάλογη κίνηση, ύψους 400 εκατ. ευρώ, αποφάσισε η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος της κίνησης είναι η θωράκιση της τράπεζας έναντι της κρίσης των κεφαλαιακών απαιτήσεων που θα προκύψουν από το πρόγραμμα εθελοντικής συμμετοχής στο PSI, καθώς και των αποτελεσμάτων της διαγνωστικής έρευνας της BlackRock.

Η έκθεση της BlackRock αναμένεται να παραδοθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος έως τις αρχές Ιανουαρίου και μαζί με το αποτέλεσμα από το PSI θα καθορίσουν το μέλλον του κλάδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο προχώρησε το Σάββατο στην υποβολή προσφοράς για την απόκτηση των περιουσιακών στοιχείων της ΤΒank (πρώην ASPIS BANK), εκτός ορισμένων συγκεκριμένων υποχρεώσεων.