Σήμερα ήταν μια μέρα που είχα την ευκαιρία να βρεθώ ανάμεσα σε πολλά παιδάκια σε μια όμορφη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση. Κι αμέσως μου δημιουργήθηκε η απορία αν όλη αυτή η κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι μεγάλοι έχει περάσει και στις αθώες αυτές ψυχούλες.>>>
'Οπως τα έβλεπα να τρέχουν ανάμεσα στα στολισμένα σπιτάκια στο φωτισμένο καραβάκι χαμογελαστά πίστεψα πως αυτά τουλάχιστον παραμένουν στην αθωότητα της ηλικίας τους. 'Οταν όμως μίλησα με κάποια απο αυτά αμέσως κατάλαβα τι πραγματικά συμβαίνει.
Ρώτησα την Μυρσίνη δέκα χρονών τι περιμένει απο τον 'Αγιο Βασίλη και η απάντηση της ήταν αφοπλιστικη. Με ρώτησε αν θα έρθει τελικά λόγω της κρίσης. Αυτό το μικρό κοριτσάκι βιώνει την κρίση όπως ένας ενήλικας. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας καταλαβαίνει τις δυσκολίες που περνούν οι γονείς της και δείχνει κατανόηση για το αν θα πάρει δώρο φέτος τα Χριστούγεννα. Πάντως με την αγνότητα της ψυχής της στο τέλος μου είπε πως αν τελικά τα καταφέρει ο Αη Βασίλης νάρθει στο σπίτι της θα ήθελε να της φέρει ένα αρμόνιο.
Ειλικρινά ήταν συγκινητικό για μένα το πως μ' έκανε να νιώσω αυτό το γλυκό κοριτσάκι αλλά και όλα τα άλλα που χειροκρότησαν δυνατά όταν ακούστηκαν απο τα ηχεία της πλατείας τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα!
Το μόνο που πραγματικά εύχομαι γι' αυτά τα Χριστούγεννα είναι κανένα παιδάκι στην πατρίδα μου αλλά και σε όλο τον κόσμο να μην μείνει χωρίς δώρο και να είναι γεμάτα αγάπη και υγεία!