Μήνυμα προς τη διεθνή κοινότητα, την οποία κατηγόρησε για υποκρισία, έστειλε, από τον Ιερό Ναό της Του Θεού Σοφίας, όπου βρέθηκε σήμερα, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος. Χοροστάτησε σε αρχιερατικό συλλείτουργο των εκκλησιών Ελλάδος και Κύπρου. >>>

 

Ο μακαριότατος ευχήθηκε σύντομα “να γιορτάσουμε κάτω από τον ήχο της καμπάνας την ένωση της Κύπρου μας”! Κάτω από τα θερμά χειροκροτήματα του εκκλησιάσματος, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν πολλοί Κύπριοι πολιτικοί, πρόσθεσε:

“Αρκετή η υποκρισία των μεγάλων στο θέμα! Να δοθεί τέλος, επιτέλους, στην κατοχή της Κύπρου μας”!

Στην ομιλία του, ο αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε την ελληνικότητα της μαρτυρικής μεγαλονήσου και την δύσκολη και μοναχική της πορεία στην ιστορία.

Ειδικά για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, στις μέρες μας, η Ευρωζώνη, υπογράμμισε πως “σήμερα καταρρέουν διάφορες ουτοπίες” και πρόσθεσε πως καταρρέουν “επίσης, κυρίως αξίες”. Τόνισε ότι “εκκοσμικεύεται η αληθινή πίστη” κι ότι “τα πάντα ρυθμίζονται με βάση τους οικονομικούς όρους και το συμφέρον”, κάτι που μας οδήγησε στη σημερινή κατάσταση.

Ο μακαριότατος χάρισε στον Ιερό Ναό που τον φιλοξένησε έναν χρυσοποίκιλτο σταυρό και δέχτηκε ένα ευχολόγιο για να μνημονεύει.