Έληξε ο συναγερμός στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός και άλλοι πέντε κρατούμενοι κρατούσαν ομήρους. Οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», κρατούσαν ομήρους >>>

τρεις υπαλλήλους των φυλακών, ενώ εκλωβισμένοι ήταν συγγενείς άλλων κρατουμένων στην αίθουσα επισκεπτηρίου της φυλακής. Όλοι οι όμηροι αφέθηκαν ελεύθεροι.

Οι κρατούμενοι παρέδωσαν ένα όπλο και τρία μαχαίρια, που είχαν στην κατοχή τους, μετά από επέμβαση του συνηγόρου τουλάχιστον των δύο εκ των εμπλεκομένων, Φρ. Ραγκούση.

Ο Φραγκίσκος Ραγκούσης, συνήγορος του Παν. Βλαστού και του Μιχ. Νικολόπουλου (ο τελευταίος την Τετάρτη θα καθίσει στο εδώλιο για την κατηγορία της συμμετοχής στην οργάνωση "Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς") βρέθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, μετά από σχετικό αίτημα των εντολέων του.

Οι κρατούμενοι είχαν ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, αφήσει ελεύθερες τέσσερις γυναίκες, που κατά την επίσκεψή τους βρέθηκαν εγκλωβισμένες.

Εξ αρχής ο Παν. Βλαστός, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριζε ότι διατίθεται να αφήσει και άλλους, μόλις επιτραπόταν η είσοδος στον συνήγορό του.

Πηγές υποστηρίζουν ότι ανάμεσα στους επισκέπτες που εγκλωβίστηκαν, ήταν η μητέρα και ο ξάδελφος της κατηγορουμένης για συμμετοχή στη "Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς", Στέλλας Αντωνίου, αλλά και οι γονείς του Κων. Σακκά, επίσης κατηγορούμενου για την ίδια υπόθεση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Παν. Βλαστός επιχείρησε να αποδράσει, η προσπάθεια όμως «πήγε στραβά» και τελικά ο βαρυποινίτης βρέθηκε στοχώρο του επισκεπτηρίου, όπου με την απειλή όπλου κράτησε τους ομήρους.. Σε κάποια στιγμή, πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Βλαστός και οι κατηγορούμενοι για συμμετοχή στη "Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς", Μιχάλης και Γιώργος Νικολόπουλος, Νταμιάνο Μπολάνο, Γ. Πολύδωρος και Χρ. Τσάκαλος,  είχαν ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με το διευθυντή των φυλακών.

Μεταξύ των αιτημάτων, 'ξταμ ότι δεν υπάρχουν σαφείς προϋποθέσεις για τη χορήγηση αναστολών, τις άδειες εξόδου και οι συνθήκες διαβίωσης στις φυλακές και οι ελλείψεις στο σισσύτιο.

Σύμφωνα και πάλι με πληροφορίες, στις φυλακές Κορυδαλλού έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ και άνδρες των ΕΚΑΜ.  Στο σημείο έχει βρεθεί και ασθενοφόρο, προκειμένου να παράσχει τις πρώτες βοήθειες, εφόσον αυτό χρειαστεί.

Σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο Μιχ. Νικολόπουλος, κατηγορούμενος για συμμετοχή στη ΣΠΦ, αναφέρει ότι το όπλο, όπως και τα κινητά τα βρίσκουν μόνοι τους, διαψεύδοντας την πληροφορία που ήθελε να είχαν βρει το όπλο από μητέρα κρατούμενου των φυλακών. Επίσης, επισήμανε, πως στόχος τους ήταν να παραδώσουν τα αιτήματά τους και να αφήσουν τους 25 επισκέπτες, που εγκλωβίστηκαν όταν έκλεισαν οι πόρτες και τους τρεις ομήρους-δεσμοφύλακες.

Ποιος είναι ο Βλαστός

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Παναγιώτης Βλαστός συνελήφθη τον Ιούνιο του 1998, μετά από αιματηρή συμπλοκή με αστυνομικούς στο Μοσχάτο, κατηγορούμενος για:  δολοφονίες, απόπειρες, εκβιασμοί, σύσταση συμμορίας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία, ληστείες και διακεκριμένες κλοπές κατ’ εξακολούθηση.

Επίσης ο Βλαστός φέρεται ως εγκέφαλος της απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου και θεωρείται από τους πλέον επικίνδυνους κακοποιούς διεθνώς.