Για διώξεις σε βάρος εργαζομένων μίλησε, στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κώστας Γκιουλέκας, την ώρα που ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο προχωρούσε σε καταγγελίες για την εργασιακή εφεδρεία. >>>

 

Μιλώντας στην χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κι επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ομάδα Δράσης για τη Θεσσαλονίκη”, μίλησε περί «πολιτικών διώξεων εργαζομένων». Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Γκιουλέκας έκανε λόγο για επιλεκτικές και στοχευμένες μετακινήσεις υπαλλήλων, όπως αυτή του προέδρου εργαζομένων καθώς και μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου της ΔΑΚΕ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, διέψευσε ότι υπήρξαν μετακινήσεις. «Αυτή η δημαρχία δεν καταλαβαίνει τι θα πει πολιτικές διώξεις», απάντησε και πρόσθεσε: «Προκαλώ τον καθένα να έρθει να μου δείξει έναν υπάλληλο που διώχθηκε». 

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, Ηλίας Μανουσαρίδης, είπε πως από τη Δευτέρα ξεκίνησε η εργασιακή εφεδρεία στο δήμο Θεσσαλονίκης και κάλεσε όλους τους εργαζομένους που εργάζονται στα γραφεία προσωπικού να μη δώσουν καμία εργασιακή εφεδρεία.  «Αυτό το βράσιμο που υπάρχει δε θα εφαρμοστεί και όσοι δεν το αντιλαμβάνονται θα βρεθούν μπροστά σε καταστάσεις που θα τις επιβάλουν οι εργαζόμενοι, γιατί πολύ απλά είναι εξαθλιωμένοι», είπε.