Τα πάντα κάνει η (μητέρα) Τουρκία για να νομιμοποιήσει το ψευδοκράτος της Βόρειας Κύπρου. Τελευταία της προσπάθεια να βάλει να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι δήμαρχοι από την Ελλάδα με δημάρχους από τα Κατεχόμενα! Μάλιστα, κάποιοι Έλληνες δήμαρχοι… αγρόν ηγόραζαν! >>>

 

Η απαράδεκτη συνύπαρξη σχεδιαζόταν για την περίφημη “Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης” στις 8 Δεκεμβρίου. Όπως έγινε γνωστό –κυριολεκτικά- την τελευταία στιγμή, στην “Έκθεση” της Σμύρνης θα συμμετείχαν και δήμαρχοι του ψευδοκράτους, με μοναδικό σκοπό τη νομιμοποίησή τους και την προώθηση του τουρισμού στα Κατεχόμενα.

Μάλιστα, δήμαρχοι από την Ελλάδα είχαν, ήδη, δηλώσει τη συμμετοχή τους στην υποτιθέμενη Έκθεση!

Το θέμα έφθασε στη Βουλή, με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. να υποβάλει ερώτηση στα αρμόδια Υπουργεία Εξωτερικών, Οικονομίας, Εσωτερικών και Πολιτισμού και να επεσημαίνει τον κίνδυνο έμμεσης αναγνώρισης του ψευδοκράτους λόγω της πρόθεσης συμμετοχής στην Τουριστική Έκθεση Σμύρνης φορέων όπως η Περιφέρεια Β Αιγαίου, ο Δήμος Σάμου και το Επιμελητήριο Σάμου, "χωρίς εθνόσημο" (!) όπως ανέφεραν οι πληροφορίες. Άμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού Εξωτερικών, Σταύρου Δήμα: Με σαφή γραπτή τοποθέτηση του κάνει λόγο για “μη συμμετοχή σε εκδηλώσεις μέσω των οποίων προβάλλεται το ψευδοκράτος”.