Στην πρόσληψη εποχικού προσωπικού διάφορων ειδικοτήτων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου συνολικής διάρκειας δύο μηνών προχωρά ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την έγκριση που δόθηκε χτες από το δημοτικό συμβούλιο. Πρόκειται για 610 άτομα για τη διεύθυνση Καθαριότητας, που καλούνται να καλύψουν το κενό που δημιουργείται από τη σταδιακή αποχώρηση των συμβασιούχων του 2011. >>>
Πιο αναλυτικά πρόκειται για 610 άτομα εκ των οποίων 469 εργάτες σαρώματος και αποκομιδής, 70 οδηγούς απορριμματοφόρων και φορτηγών οχημάτων καθαριότητας, 13 οδηγούς τρικύκλων, 27 οδηγούς ρυμουλκών οχημάτων, 3 ηλεκτροσυγκολλητές, 3 οξυγονοκολλητές, 15 μηχανικούς αυτοκινήτων, ένα χειριστή φορτωτών, δύο ηλεκτροτεχνίτες αυτοκινήτων, έναν εφαρμοστή τορναδόρο, έναν τεχνίτη ελαστικών, δύο τεχνίτες αμαξωμάτων και δύο λιπαντές – πλύντες. 
Η δαπάνη των προσλήψεων αυτών ανέρχεται για το δήμο σε 6,2 εκατ. ευρώ και η σχετική προκήρυξη θα βγει στον αέρα στην ιστοσελίδα του δήμου, μόλις η απόφαση εγκριθεί και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 
Καθυστερεί το υπουργείο 
Κάθε χρόνο στη διεύθυνση Καθαριότητας προσλαμβάνονται περίπου 800 με 900 άτομα, με συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας. Για το 2012, ο δήμος ζήτησε με έγγραφό του την πρόσληψη 904 οκταμηνιτών, ωστόσο το υπουργείο Εσωτερικών καθυστερεί χαρακτηριστικά να δώσει το «πράσινο φως» με αποτέλεσμα να δημιουργείται κενό, αφού έχουν ήδη αρχίσει να λήγουν σταδιακά οι συμβάσεις όσων προσλήφθηκαν το 2011. Ηδη, έφυγαν 217 άτομα, ενώ 180 υπάλληλοι πρόκειται να αποχωρήσουν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, 274 μέχρι το τέλος Ιανουαρίου και 161 έως τα τέλη Φεβρουαρίου του 2012. 
Με το ίδιο καθεστώς (δίμηνες συμβάσεις) προσλαμβάνονται δύο βρεφονηπιοκόμοι ΤΕ για τα απογευματινά κέντρα φύλαξης παιδιών της Πρασακάκη και των Τριών Ιεραρχών και ένας παιδίατρος για το εμβολιαστικό κέντρο του δήμου για άπορα και ανασφάλιστα παιδιά. 
Παράλληλα, εγκρίθηκαν προσλήψεις εποχικού προσωπικού πέντε εργατών ταφής και εννέα νυχτοφυλάκων στη διεύθυνση Κοιμητηρίων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικής διάρκειας οκτώ μηνών.