Η αύξηση των τιμών, που έχουν εκτινάξει το κόστος της θέρμανσης τουλάχιστον κατά 20% σε σύγκριση με πέρσι, οδηγεί στην απόγνωση και την παγωνιά χιλιάδες νοικοκυριά. >>>Φέτος, τα χιόνια που έκαναν την εμφάνισή τους και στα πεδινά της Μακεδονίας από την Τετάρτη, δεν ήταν καλοδεχούμενα από τους πολίτες για τα «λευκά Χριστούγεννα» που θα φέρουν, αλλά δημιούργησαν προβληματισμό για το πώς θα καταφέρουν να ζεστάνουν το σπίτι τους.
«Τις τελευταίες ημέρες που έπιασαν τα κρύα ανέβηκε λίγο η κίνηση, όμως είναι πολύ μειωμένη σε σχέση με πέρσι και όσοι παίρνουν ζητάνε 100 - 200 ευρώ για να περάσουν τις μέρες των εορτών. Φοβάμαι ότι πολλοί δε θα έχουν ούτε γι' αυτό», σημείωσε ο Σίμος Τσινιάρης, πωλητής πετρελαίου θέρμανσης.
«Η ζήτηση είναι μειωμένη τουλάχιστον κατά 40%. Ο κόσμος τα καταφέρνει δύσκολα. Αν τυχόν προχωρήσουν από το επόμενο έτος στην εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το κίνησης, πολλοί άνθρωποι θα παγώσουν», συμπλήρωσε ο Γιάννης Αγάντας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης.