Αν οι γείτονές μας παρεξηγήσουν το περιεχόμενο της απόφασης, δεν θα ωφελήσουν τον εαυτό τους, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος σε παρέμβασή του στην ομιλία του προέδρου του ΛΑΟΣ στη Βουλή για την απόφαση της Χάγης. >>>

 

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι η κατεύθυνση που δίνει η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι μία και αυτή έγκειται στην καλόπιστη, όπως είπε, συμμετοχή σε μια διαδικασία διαβουλεύσεων, για την αναζήτηση κοινά αποδεκτής λύσης έναντι πάντων και για κάθε χρήση.

«Θα μελετήσουμε σε βάθος την απόφαση αυτή και θα τιμήσουμε τις υποχρεώσεις που έχουμε απέναντι στην διεθνή νομιμότητα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αλλάζει κάτι στην εθνική μας στρατηγική η οποία είναι κρυστάλλινη και είναι ευρυτάτης υποστήριξης από τον ελληνικό λαό», ξεκαθάρισε ο υπουργός Οικονομικών.

Επισήμανε ακόμη ότι η Ελλάδα «υπερήφανη, αξιοπρεπής, εθνικά ανεξάρτητη, με κόκκινες γραμμές, προσέρχεται πάντα στην διαπραγμάτευση, σεβόμενη τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε την ανάγκη να συμβάλουν όλοι ώστε «να καταστήσουμε ξανά η Ελλάδα όσο γίνεται ισχυρότερη πολιτικά, ιδίως στη περιοχή, ισχυροποιώντας την και πάλι οικονομικά».

Όπως τόνισε άλλωστε, η εφαρμογή μιας υπεύθυνης οικονομικής πολιτικής, δεν είναι μόνο σωστική και υπεύθυνη για την οικονομία αλλά και για την εξωτερική πολιτική και για την αμυντική θωράκιση της χώρας.