Εννέα εκλεκτοί πιανίστες με ζηλευτή διεθνή καριέρα συναντήθηκαν επί σκηνής και σχημάτισαν μία πολυεθνική ομάδα (μουσικής) κρούσης για την ειρήνη! Καλλιτέχνες από την >>>

Ελλάδα και την Τουρκία, από τις Η.Π.Α., τη Γαλλία, το Ισραήλ και την Αίγυπτο, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι (ορισμένοι, μάλιστα, έλκοντας την καταγωγή τους από το μακρινό Ιράν και την Αρμενία), βρήκαν κοινούς κώδικες έκφρασης μέσα από τη μουσική που τους ενώνει και πρόβαλλαν το πανανθρώπινο μήνυμά τους για ειρήνη.

Κοντσέρτα του Μπαχ για 1, 2, 3, ακόμη και 4 πιάνα συνέθεσαν το πρόγραμμα, που απλώνεται σε δύο μοναδικές συναυλίες στην αρχή της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων. Ψυχαγωγία ουσίας και υψηλής ποιότητας!

Οι συναυλίες είναι συμπαραγωγή της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης με τον ΟΜΜΘ στο πλαίσιο του προγράμματος "Θεσσαλονίκη - Σταυροδρόμι Πολιτισμών" και σε συνεργασία με τον Διεθνή Οργανισμό Association des Artistes pour la Paix (ADAP).

Στη φωτογραφία, από αριστερά προς τα δεξιά, οι Αντώνης Σουσάμογλου - Nima Sarkechik - Rüya Taner - Κυπριανός Κατσαρής - Israel Kastoriano - David Lively - John Georgiadis


Οι φωτογραφίες είναι του Νώντα Στυλιανίδη, από το www.photoreportage.gr Για να δείτε τις λεζάντες τοποθετήστε το ποντίκι πάνω στη φωτογραφία. Θα διαβάσετε τη λεζάντα σε συννεφάκι.