Εναντιώνονται στην κατασκευή Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο ΤΙΤΑΝ, κάτοικοι των γύρω περιοχών. Καταθέτουν ασφαλιστικά μέτρα κατά της κατασκευής και οργανώνουν, αύριο, Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου, στις 13.30, συγκέντρωση έξω από τον υπό κατασκευή ΣΜΑ. >>>

 

Για σήμερα, έχουν προγραμματίσει να παρέμβουν –δυναμικά, αν χρειαστεί- στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, που αρχίζει σε λίγο.

Κατά της κατασκευής προσέφυγε το δημοτικό συμβούλιο Παύλου μελά, μετά την παρέμβαση εκπροσώπων τριάντα Περιβαλλοντικών, Πολιτιστικών, Αθλητικών Συλλόγων, Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων της Δυτικής Θεσσαλονίκης. Το δημοτικό συμβούλιο  έκανε ομόφωνα δεκτό το ψήφισμα τους κι αποφάσισε την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων, θεωρώντας ότι με την κατασκευή του Σταθμού παραβιάζεται η νομοθεσία περιβαλλοντικών όρων.

Οι εκπρόσωποι των φορέων έκαναν νέα συγκέντρωση την περασμένη Τρίτη 13-12-2011, όπου αποφάσισαν την οργάνωση συγκέντρωσης και πορείας από το τέρμα του λεωφορείου 38 (στάση Νεκροταφεία) ως τον ΣΜΑ, όπου θα επιχειρήσουν να σταματήσουν τις εργασίες κατασκευής.

Αποφάσισαν, ακόμη, να συναντηθούν, για το ίδιο θέμα, με τους δημάρχους (εκλεγμένους με τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ) Θεσσαλονίκης και Νεάπολης – Συκεών, να πραγματοποιήσουν παρέμβαση στο Περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα, Πέμπτη στις 13:00 και να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα ακόμη και ομάδες κατοίκων.

Καλούν, επίσης, το δήμαρχο Παύλου Μελά “να ενεργήσει αμέσως (όπως αποφάσισε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Παύλου Μελά στις 13/12/2011) για να σταματήσουν οι εργασίες καθώς και να συγκαλέσει ειδική συνεδρίαση για τον περιφερειακό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων”.

Οι κάτοικοι της περιοχής ζητούν να κατασκευαστεί  ΣΜΑ μακριά από κατοικημένη περιοχή και να αναθεωρηθεί ο περιφερειακός σχεδιασμός των Σταθμών Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.