Έλυσε τη σιωπή του ο Σωτήρης Κούβελας. Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης και επί σειράν ετών υπουργός, σε κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, μίλησε, απόψε, στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και ζήτησε… αλλαγή συντάγματος! >>>

 

“Είναι πάνδημο το αίτημα γι ααλλαγή του Συντάγματος”, είπε. “Το θέλει όλος ο ελληνικός λαός. Μπορεί να μην το λέει έτσι ακριβώς, αλλά αυτό εννοεί όταν ζητά αλλαγή πολιτικού σκηνικού”.

Για τον κ. Κούβελα αυτή είναι η λύση για πιο αποτελεσματική λειτουργία του κράτους. Μάλιστα, υπογράμμισε πως “αν δεν αλλάξει το Σύνταγμα, θα αλλάξουν τα πρόσωπα και όχι οι καταστάσεις”.

Όπως τόνισε ο πρώην υπουργός, “επί δύο χρόνια περπατούμε σε κινούμενη άμμο”. Αναφερόμενος στην κρίση του ελληνικού χρέους, την οποία διαπραγματεύεται στο βιβλίο του “Ο Λαβύρινθος της Κρίσης κι ο Μίτος της Αριάδνης”, στην αρχή της διακυβέρνησης του ΠΑΣΟκ “ήταν που έπρεπε να διαπραγματευτούμε. Τότε, είχαμε την ευκαιρία”, πρόσθεσε.

Όταν ρωτήθηκε για ποιον λόγο έλυσε τη σιωπή του, είπε πως είχε “υποχρέωση” να πει την άποψή του. Και πρόσθεσε πως, το μίτο της Αριάδνης που θα μας οδηγήσει στην έξοδο από την κρίση, “θα τον πλέξουμε μόνοι μας”.

Για τη Θεσσαλονίκη, ως πρώην δήμαρχος, παραδέχτηκε πως “τα λεφτά που δίνονται είναι λίγα” και κάλεσε τους Θεσσαλονικείς “να δουλέψουν και να προσφέρουν. Πρέπει να συμμετέχουν οι πολίτες με τον εθελοντισμό κι όχι να παρακολουθούν, παθητικά, τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου”. Και θύμισε πως το Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100, είχε “στηθεί” το 1985 με τη βοήθεια εθελοντών.

Όσο για την περίφημη “τρύπα του Κούβελα”, υπεραμύνθηκε των έργων του και είπε, μάλιστα, πως δεν έπρεπε να διαλέξουμε την κατασκευή ενός τόσο ακριβού μετρό για τη Θεσσαλονίκη.

Κατά… διαβολική σύμπτωση, την ώρα εκείνη, έπεσε ο πομπός της Δημοτικής Τηλεόρασης και δεν ακούστηκαν τα τελευταία του λόγια!