Στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 4 Ιανουαρίου, μετατέθηκαν οι αποφάσεις για την επόμενη ημέρα του Κινήματος. >>>

 

Χθες, ο Γιώργος Παπανδρέου ακολούθησε την τακτική της… Σφίγγας της Ερήμου όσον αφορά τις προθέσεις του. Αντίθετα, κάποια στελέχη ήταν λαλίστατα και ζητούσαν να υπάρξει νέος πρόεδρος.

Για να μην πάρουν απόφαση, τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρειάστηκαν μια ολόκληρη μέρα (ευτυχώς, χωρίς τη νύχτα της): Η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου διήρκεσε 12 ώρες (από τις 4 το απόγευμα της Τρίτης μέχρι τις 4 τα ξημερώματα της Τετάρτης).

Τι προέκυψε; Ο κ. Παπανδρέου δεσμεύθηκε να παρουσιάσει στην επόμενη συνεδρίαση πλήρη εισήγηση για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν και να ζητήσει τη σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου. Με άλλα λόγια, αν στις 4 Ιανουαρίου ο κ. Παπανδρέου τηρήσει την υπόσχεσή του, το Εθνικό Συμβούλιο θα συγκληθεί το νωρίτερο στις 15 κι από τότε θα αρχίσουν οι διαδικασίες. Κι αν στηθούν –πάλι- κάλπες στο ΠΑΣΟΚ, αυτό θα γίνει μάλλον στις 11 με 12 Φεβρουαρίου, άρα οι βουλευτικές εκλογές της χώρας θα μετατεθούν για τις 11 Μαρτίου (ε, να μην έχει ο νέος πρόεδρος το χρόνο του να προετοιμαστεί;)!