Ουρές σχημάτισαν, σήμερα, εκατοντάδες άνθρωποι, στην πλατεία Αρχαίας Αγοράς στη Θεσσαλονίκη, με σκοπό να πάρουν δωρεάν λίγο γάλα, λίγο τυρί ή ένα κεσεδάκι γιαούρτι. Τα γαλακτοκομικά προϊόντα μοιραζόταν από >>>

τους κτηνοτρόφους της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας, στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους για την καθυστέρηση των πληρωμών από τις γαλακτοβιομηχανίες, οι οποίες παράλληλα πιέζουν για χαμηλότερες τιμές στο γάλα.


Τελικά, η εκδήλωση διαμαρτυρίας μετατράπηκε σε δωρεάν συσσίτιο, αφού τα  προϊόντα έγιναν κυριολεκτικά ανάρπαστα από τον κόσμο που συγκεντρώθηκε...ηλικιωμένοι, νέοι, γιαγιάδες με τα εγγόνια τους, οικογένειες και μόνα άτομα, που προφανώς δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα απαραίτητα, περικύκλωσαν τα τρία φορτηγάκια από τα οποία οι κτηνοτρόφοι ξεφόρτωναν.

Οι διαμαρτυρόμενοι μοίρασαν περίπου 1.000 μπουκαλάκια γάλα του μισού λίτρου, σχεδόν 900 κεσεδάκια γιαούρτι και 200 κιλά τυρί, συνολικά δηλαδή περίπου 1 τόνο γαλακτοκομικών προϊόντων, τα οποία εξαφανίστηκαν σε λιγότερο από μία ώρα!