Χάρτη, χωρίς τα ελληνικά νησιά, Ιονίου και Αιγαίου, ετοίμασε και κυκλοφόρησε η Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή. Είναι χάρτης που περιλαμβάνεται στο ημερολόγιο του 2012, στον οποίο… ξέχασαν να βάλουν όλο το αρχιπέλαγος του Αιγαίου, αλλά και τα Επτάνησα. Πάλι καλά που… γλίτωσε η Κρήτη. >>>

Πολλοί ήταν αυτοί που αντέδρασαν στις αβλεψίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μεταξύ αυτών και ο Θεόδωρος Καράογλου, Βουλευτής ΝΔ Β’ Περ. Θεσσαλονίκης Αναπληρωτής Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας. Αρχικά κοινοποίησε το θέμα στο Υπουργείο Εξωτερικών, με την κατάθεση ερώτησης στη Βουλή.

Εν συνεχεία απέστειλε επιστολές διαμαρτυρίας τόσο στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής Staffan Nilsson όσο και στον Πρόεδρο του Συμβουλίου της Ευρώπης Herman Van Rompuy, ζητώντας από τον Πρόεδρο της ΕΟΚΕ  την απόσυρση της συγκεκριμένης έκδοσης και την αποκατάσταση του ακριβή χάρτη της Ελλάδας με όλα τα νησιά. Επιπρόσθετα, από τον Πρόεδρο του Συμβουλίου ζητά τη διερεύνηση της υπόθεσης και τη διαβεβαίωση ότι στο μέλλον το αυτονόητο της προστασίας των εθνικών συμφερόντων των κρατών μελών από όλα τα όργανα και τους οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα ισχύει.