Δημιουργικό φινάλε γεμάτο γεύσεις, αρώματα, πικάντικα σχόλια και ενδιαφέρουσες διατροφικές επισημάνσεις στο διαγωνισμό του ΖΥΘΟΥ για τη «Συνταγή της Θεσσαλονίκης». >>>
Μετά από μια…δύσκολη επιλογή ανάμεσα σε 5 πιάτα που είχαν σαν κύριο συστατικό το κρέας, οι κριτές, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Διογένης Δασκάλου, Στάθης Παναγιωτόπουλος και Δέσποινα Μαυρομάτη, έδωσαν τελικά το πρώτο βραβείο στη συνταγή της Τζένης Τσάμη «Ρολλάκια μοσχαρίσια με μουστάρδα και αγγουράκια τουρσί». Δεύτερη συνταγή που κέρδισε τις…γευστικές εντυπώσεις, το «Συκώτι με μήλα» του Θωμά Λίγα και τρίτη το «Φιλέτο κοτόπουλο με καραμελωμένα πράσα και φέτες μοσχολέμονο του Βασίλη Νάκου.

Οι συνταγές που έστειλαν οι πολίτες σε όλο το διάστημα που «έτρεχε» ο διαγωνισμός-ο οποίος πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Food Festival του Δήμου Θεσσαλονίκης- ήταν πολλές και σύμφωνα με τους διοργανωτές του, ενδιαφέρουσες. Δεν έλειψαν ωστόσο οι παρατηρήσεις για τη…θερμιδική και λιπιδαιμική «βαρύτητα» των περισσότερων με τη Δέσποινα Μαυρομάτη να συστήνει την αποκλειστική στροφή μας στα ελληνικά προϊόντα, της ελληνικής πλούσιας φύσης! Μάλιστα ακούστηκαν και καινούριες ιδέες για νέους διαγωνισμούς με θέμα «μενού για διαβητικούς» που πρότεινε ο Διογένης Δασκάλου κάτι που οι άνθρωποι του Ζύθου φαίνεται να….καλοβλέπουν.
Την τελική διαδικασία παρακολούθησαν οι συμμετέχοντες με τις παρέες τους, καλεσμένοι δημοσιογράφοι αλλά και πλήθος κόσμου που επέλεξε να γευματίσει στο ΝΤΟΡΕ παρακολουθώντας το πρωτότυπο happening.
Σημειώνεται ότι το πρώτο πιάτο που κέρδισε στο διαγωνισμό, θα «περάσει» στο νέο κατάλογο του Ζύθου στα Λαδάδικα και του ΝΤΟΡΕ, φέροντας το όνομά της κ. Τσάμη! Όσο για το δεύτερο και τρίτο νικητή οι δικές τους συνταγές θα περάσουν στα εποχιακά μενού του ΖΥΘΟΥ φυσικά, επώνυμα!