Το Blind Dates Radio, ή αλλιώς ''ραντεβού στα τυφλά'', είναι το νέο διαδικτυακό ραδιόφωνο, το μοναδικό στην Ελλάδα, που δημιουργήθηκε στη Θεσσαλονίκη και λειτουργεί από άτομα με προβλήματα όρασης. Το ξεχωριστό αυτό ραδιόφωνο>>>
που ''εκπέμπει'' στη διεύθυνση s9.myradiostream.com/8022.htm, έχει ως στόχο να αναδείξει τη δυναμική της κοινότητας τυφλών αλλά και να προωθήσει την κοινωνική συνοχή.

Το πρόγραμμα του ραδιοφώνου περιλαμβάνει μουσικές και ενημερωτικές εκπομπές, εμπλουτισμένες με συνεντεύξεις, νέα και κοινωνικά μηνύματα που αφορούν στην κοινότητα τυφλών, αλλά και στην τρέχουσα επικαιρότητα. Πίσω από τα μικρόφωνα βρίσκεται μια ομάδα 10 νέων παραγωγών, ηλικίας από 16 έως 30 ετών, που ζουν, εργάζονται ή σπουδάζουν στη Θεσσαλονίκη.

Αξίζει να επισκεφθείτε και το ανάλογο ιστολόγιο, theblinddates.wordpress.com, όπου φιλοξενούνται ανακοινώσεις που αφορούν την κοινότητα τυφλών, άρθρα γνώμης αλλά και μια σειρά άρθρων, που εξηγεί τον τρόπο με τον οποίον άτομα με προβλήματα όρασης λειτουργούν στην καθημερινότητά τους.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα χορηγείται από το διεθνές χρηματοδοτικό πρόγραμμα, Rising Voices και υλοποιείται με τη βοήθεια του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών.