Μειωμένα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας θα λάβουν οι δημόσιοι υπάλληλοι καθώς από την Τρίτη ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο. >>> Σε δύο δόσεις οι περικοπές. Έως και 500 ευρώ το μήνα θα είναι η μείωση αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς από την Τρίτη ενεργοποιείται το ενιαίο μισθολόγιο και θα λάβουν εκκαθαριστικά μισθοδοσίας με μείωση που ξεπερνά το 25%.
  Η ενιαία Αρχή πληρωμών του υπουργείου Οικονομικών έχει καταχωρίσει στο αρχείο της σχεδόν όλες τις μισθολογικές καταστάσεις των υπαλλήλων, με βάση και τη βαθμολογική τους μεταβολή και η καταβολή της μισθοδοσίας θα αφορά σχεδόν όλους τους υπαλλήλους σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Μάλιστα στην περίπτωση που η μείωση των αποδοχών που θα προκύψει από το ενιαίο μισθολόγιο ξεπερνά το 25%, οι επιπλέον περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.οι περικοπές θα κατανεμηθούν σε δύο ισόποσες δόσεις το 2012 και το 2013.
Ήδη από τον Νοέμβριο στο ενιαίο μισθολόγιο έχουν ενταχθεί οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών.
Για παράδειγμα ένας υπάλληλος του υπουργείου Παιδείας, που λάμβανε 1.405 ευρώ το μήνα, θα χάσει ένα σημαντικό μέρος του μισθού του, που θα φθάσει τα 945 ευρώ. Όμως επειδή αυτή η μείωση φτάνει το 33%, στις 27 Δεκεμβρίου θα αφαιρεθούν από το μισθό τα 351 ευρώ (25%) και θα φτάσει τα 1.054 ευρώ, ενώ το 2012 και το 2013 θα αφαιρεθούν τα υπόλοιπα 110 ευρώ σε δύο δόσεις.
Το "μαχαίρι" στις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων θα ολοκληρωθεί και από επιπλέον μειώσεις, που θα γίνουν με την εκκαθάριση μισθοδοσίας του Δεκεμβρίου καθώς θα συμπεριληφθεί και ένα μέρος των περικοπών, που αντιστοιχούν στο Νοέμβριο, μιας και το μισθολόγιο ισχύει αναδρομικά.
Έτσι αν για παράδειγμα οι μηνιαίες απώλειες με το ενιαίο μισθολόγιο φθάνουν για έναν υπάλληλο τα 300 ευρώ, στο εκκαθαριστικό του Δεκεμβρίου θα συμπεριληφθούν και άλλα 300 για τον μήνα Δεκέμβριο.